Maak kennis met:

Ad Baltus

Bestuurslid BoerBurgerBeweging

Ik ben Ad Baltus getrouwd en een dochter van 6. Wij hebben een melkveehouderij bedrijf in de Zuidschermer, met 65 Ha land met name gras en mais en 140 melkkoeien. We verhuren ook land voor bollen en broccoli en hebben ook 10 Ha natuurland in beheer.

Waar ik blij van kan worden is gezellig met zijn allen op pad met de paarden liefst mennen, vaak zit de kar dan ook vol met de kinderen uit hele buur. Ik kan ontzettend genieten van het beheers land met de zangvogels en dit stukje cultuurlandschap steeds wat meer te optimaliseren. Mijn hobby’s hebben met name vaak te maken met het werk in de agrarische sector. 

Semi beroepsbrandweerman

Verder werk ik als semi beroepsbrandweerman op de posten Heerhugowaard en Alkmaar zowel in de dagdienst als in de 24uurs dienst. Ik heb altijd een baan buiten het bedrijf gehad en dit bracht als voordeel mee dat je in contact blijft met de maatschappij en vooral mijn laatste baan  bij WNK ( sociaal werkvoorzieningsschap) gaf mij heel veel voldoening.  En  hierdoor nooit echt actief geweest in de belangenbehartiging of politiek, dit mede door tijdsgebrek. Dit is veranderd onder andere na de uitspraken eind 2019 over halveren van de veestapel.

Verder ben ik actief geweest in het organiseren van de eerste boeren protesten een greep uit de ludieke acties zijn bijvoorbeeld de lichtjes cadeau actie in de Schermer/ Beemster dec 2020 en de actie boeren houden van Noord-Holland zomer 2020. Hierdoor ben ik vervolgens betrokken geraakt  bij de belangen behartiging. Ik ben mij bewust geworden,  dat belangen behartiging belangrijk is,  maar dat het echte beleid door de politiek gemaakt wordt.

Zodoende heb ik mij bij de BoerBurgerBeweging aangemeld en ben ik op de kandidatenlijst terecht gekomen. Je kan aan de keuken tafel klagen maar ik ga dan liever proberen het beleid bij te sturen via de  Boer Burger Beweging.  Vandaar dat ik nu in het bestuur gestapt ben.

Ad_Baltus_BBB

Contactgegevens

Naam: Ad Baltus

Functie: Bestuurslid

E-mail: [email protected]

Telnr.: +31(0)6 14 40 25 54