Maak kennis met:

Elly van Wijk

Secretaris BoerBurgerBeweging

Ik ben Elly van Wijk, 59 jaar, getrouwd met Chiel van Leeuwen en samen hebben we twee fantastische kinderen Annabel (27) en Jelle (26) en inmiddels ook schoonzoon Siebren en schoondochter Annelies. Wij wonen in Snelrewaard, een mooi buurtschap in het pittoreske stadje Oudewater, midden in het Groene Hart, nabij Gouda en Woerden.

Mijn man en zwager hebben een melkveehouderijbedrijf. Zelf werk ik bij de Rabobank. Sinds 2001 bij de afdeling Juridische Zaken en sinds 2019 ben ik bijna fulltime werkzaam voor de Ondernemingsraad Rabobank. Een zeer uitdagende baan waarin je alle facetten van een grote financiële coöperatie leert kennen. Ook ben ik al jaren politiek actief. In de gemeente Oudewater ben ik al 16 jaar fractievoorzitter van de Lokale Partij VVDenD66 Oudewater geweest. In maart 2022 ben ik gestopt. Er lagen andere uitdagingen op mijn pad.

Maar mijn politieke uitdaging ligt nu geheel bij BBB. Als kandidaat Tweede Kamer lid hebben we met 26 m/v campagne gevoerd. Er ontstond een heel hecht team uit alle Nederlandse windstreken. We hebben in campagnetijd posters opgehangen, de regionale pers en TV te woord gestaan, op deuren geklopt, geflyerd, wat hebben we niet gedaan? En dan die ene zetel, WAUW! In West Nederland was BBB totaal onbekend. Aarzelend vroegen vrienden zich af wat ik me nu weer op mijn hals had gehaald, eh BBB? Ik zag wat BBB in Oost Nederland veroorzaakte, dit moest wel leiden tot een zetel, toch? De rest is geschiedenis. Na een wervelende entree op het BBB Binnenhof begon de opmars. Kernwoorden als “gezond verstand”, “doe maar gewoon”, “deurdonderen” zijn mij niet vreemd. Met humor, relativeringsvermogen, veel enthousiasme, ambitie en een mooi thuisfront om op terug te vallen, wil ik BBB verder brengen, vééél verder brengen.

Ik ben op dit moment secretaris in het BBB Bestuur. Het vorige bestuur had als doelstelling om in de Tweede Kamer te komen. Wij hebben als doel om BBB uit te bouwen tot een brede politieke vereniging. Daar is nog heel veel werk te doen. Maar met een goed team, veel vrijwilligers enthousiaste leden sta je sterk.

Mijn vrije tijd breng ik graag met familie en vrienden door. Ook sport mag niet ontbreken in mijn agenda: zwemmen, spinnen, wandelen, fietsen. Ik hou erg van lezen, maar dat is voor de vakanties. Met mijn man ga ik naar de winterzon, met mijn dochter zoek ik het avontuur op.
BBB is uiteraard ook een avontuur, en dat beleef ik met jullie!

Elly_van_Wijk_BBB

Contactgegevens

Naam: Elly van Wijk

Functie: Secretaris

E-mail: [email protected]

Telnr.: +31(0)6 22 47 84 23