Maak kennis met:

Marije van Velthoven

Voorzitter BBB Jong

Mijn naam is Marije van Velthoven, 23 jaar jong. Ik woon in Leende in de mooie provincie Noord-Brabant. Op dit moment studeer ik bedrijfskunde en agri-food business op de HAS Green Academy. Daarnaast steek ik thuis graag de handjes uit de mouwen op ons melkveebedrijf en insectenkwekerij. Mijn vrije tijd breng ik het liefste door op de rug van mijn Friese paard.

Ik ben een echte vergadertijger, wanneer ik niet op het agrarisch bedrijf aanwezig ben of tussen de paarden zit, zul je mij waarschijnlijk vinden in de vergaderzaal. Ik krijg energie van het organiseren van evenementen, het uitwisselen van ideeën en het bediscussiëren van standpunten. Daarom zet ik mij ook actief in voor het AJK, het gilde St. Jan Baptista Leenderstrijp en natuurlijk BBB Jong. 

Er heerst veel onvrede in de politiek, waarin de stem van jongeren vaak onderbelicht blijft. Voor mij als boerendochter is voedselzekerheid een ontzettend belangrijk thema. Iedereen heeft recht op voldoende, betaalbaar, veilig en op een verantwoorde wijze geproduceerd voedsel.

Mijn functie als voorzitter wil ik inzetten door belangrijke onderwerpen aan te snijden en de stem van de jongeren in politiek Nederland te laten klinken. Graag vertegenwoordig ik de stem van en voor jou!

BBB Jong_Marije van Velthoven_LR

Contactgegevens

Naam: Marije van Velthoven

Functie: Voorzitter

E-mail: [email protected]