BBB-LMG

Leefbaar Midden-Groningen gaat als BoerBurgerBeweging Bondgenoot (BBB-LMG) de verkiezingen in met een sterke kandidatenlijst waarop alle inwoners van Midden-Groningen hun vertegenwoordiger kunnen terugvinden.

De partij staat voor open, eerlijke en nuchtere politiek in het belang van alle inwoners. Het is tijd voor Groningse nuchterheid. BBB-LMG herkent zich volledig in de aanpak van de BoerBurgerBeweging en de keuze lag voor de hand. Praktische oplossingen voor echte mensen.

Wij willen een open gemeentebestuur dat niet tegenover maar náást de inwoners staat en niet werkt vanuit wantrouwen maar vanuit vertrouwen. De bestaande partijen denken vooral vanuit macht en uit een denkkader van ‘de gelederen gesloten houden’. Voor praktische oplossingen is geen ruimte, omdat eerder ingeslagen wegen heilig zijn. Belangrijk is herstel van vertrouwen op alle fronten en een Gemeente die opkomt voor haar burgers en boeren. Essentieel is hoe positief wordt omgegaan met vernieuwbare energie, stikstof, gas-en zoutwinning, sociale misstanden zoals de Toeslagen-affaire en klachten van inwoners over het Gemeentebestuur. Dat kan alleen bij een Gemeenteraad die oprecht naar inwoners luistert en met hen begaan is. Die zorgt voor een betrouwbare plaatselijke overheid.

Nette Kruzenga wordt lijsttrekker van de nieuwe combinatie. Sharon Brinkkemper komt over van de VVD terwijl ook de huidige Groen Links-fractievoorzitter Mariët Bosman op de kandidatenlijst staat. De beweging heeft een brede basis van respect en luisteren naar elkaar.

BBBondgenoot worden?