BBB nu ook Europa in!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB nu ook Europa in!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB nu ook Europa in!

Gepubliceerd op: 06-06-2024

TWEE zetels! Vanaf nu kan de BoerBurgerBeweging (BBB) het BBB-geluid in Europa laten horen. Volgens de laatste exitpoll krijgt BBB 2 zetels in het Europees Parlement. Met BBB in het bestuur in 10 van de 12 provincies en 16 van de 21 waterschappen, met 137 Provinciale Statenleden, 19 gedeputeerden, 118 waterschapsbestuurders, 16 Eerste Kamerleden en 7 Tweede Kamerleden en een kabinetsdeelname voor de deur, zijn we nu nog beter in staat om verantwoordelijkheid te nemen om boeren, burgers en ondernemers een toekomstperspectief te bieden. Om te werken aan Europees noaberschap, waarbij er oprechte aandacht is voor de kracht van de regio. Alles voor een BBBeter Nederland.

“In een korte en intensieve verkiezingscampagne hebben de vrijwilligers in de provincies alles op alles gezet. Samen met de leden was BBB opnieuw maximaal zichtbaar tot en met vandaag. We zijn zeer tevreden met het resulaat”, zegt campagneleider Tjeu Berlijn. “Lijsttrekker Sander Smit en running mate Jessika van Leeuwen hebben samen met de andere kandidaten alles gedaan om de BBB-boodschap in alle regio’s over te brengen. Naast de intensieve formatiegesprekken hebben Caroline, Mona en Henk het maximale gedaan voor de campagne.”

Caroline, die vandaag ook jarig is, reageert met tranen in haar ogen op de uitslag van de exitpoll. “Dit is weer een nieuwe stap, waardoor we nu eindelijk ook actief kunnen werken aan het verminderen van de regeldruk vanuit Brussel.” 

De eerste reactie van lijsttrekker Sander Smit:”Ik ben enorm dankbaar voor het overweldigende vertrouwen en de steun van de kiezer. Nu kunnen we ons maximaal inzetten voor alle inwoners van Nederland inclusief onze boeren, tuinders, vissers en ondernemers.”

Ook Jessika van Leeuwen is ook ontzettend blij met de uitslag. “Nu kunnen we eindelijk klimaatrealisme naar Brussel brengen. Het belang van voedselproductie weer op de eerste plek zetten, zodat we straks niet met tekorten zitten”, zegt Jessika.

Voor Eveline Herben, onze nummer 3 op de lijst, is zondag 23:00 uur een extra spannend moment. Dan moet duidelijk worden of BBB ook nog een derde zetel binnen kan halen!

Vanuit Brussel aan de slag voor een BBBeter Nederland

Nu de voorlopige resultaten van de Europese verkiezingen bekend zijn, is het tijd om aan de slag te gaan! BBB zal zich volledig inzetten voor het gepresenteerde verkiezingsprogramma en de speerpunten uit de campagne, zoals het behoud van onze boeren, tuinders en vissers, en daarmee de voedselzekerheid voor de burgers. Ook willen we de migratiechaos en mensensmokkel stoppen door asielprocedures buiten de EU af te handelen. We zullen de Green Deal proberen om te vormen naar een Real Deal, omdat de huidige klimaatmaatregelen energie en brandstof onbetaalbaar maken voor inwoners en bedrijven. We zijn tegen Europese belastingen en streven naar een afname van regeldruk voor zowel burgers als bedrijven.

Maar bovenal zal BBB zich ervoor inspannen dat Nederland en Europa weer van ons worden. We willen dat in Europa de belangen van dorpen, plattelandsgemeenten en stadswijken weer centraal komen te staan. Een Europa dat zich weer richt op de belangen van de gewone hardwerkende Nederlander, zoals de fabrieksarbeider, ondernemer, verpleegkundige, politieagent, leraar, visser en boer. BBB zal dagelijks in de Europese besluitvorming de stem van deze mensen laten horen.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jun 19 2024

BBB toegetreden tot centrumrechtse EVP-Fractie

Deze week heeft de EVP-Fractie het formele besluit genomen tot toetreding van de twee verkozen aanstaande Europarlementariërs van ...

jun 17 2024

Oostenrijkse stem vóór Natuurherstelverordening ‘alle perken te buiten’ 

De Europese natuurherstelverordening gaat er toch komen. Maandag stemden de 27 ministers van Milieu uit de EU-lidstaten in ...

jun 17 2024

Wisselingen van de wacht bij BBB-fractie Waterschap Scheldestromen

BBB-fractievoorzitter Tom van der Meer heeft besloten zijn functie bij Waterschap Scheldestromen neer te leggen vanwege gezondheidsredenen. Sinds ...