BBB toegetreden tot centrumrechtse EVP-Fractie

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB toegetreden tot centrumrechtse EVP-Fractie

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB toegetreden tot centrumrechtse EVP-Fractie

Gepubliceerd op: 19-06-2024

Deze week heeft de EVP-Fractie het formele besluit genomen tot toetreding van de twee verkozen aanstaande Europarlementariërs van BBB, Sander Smit en Jessika van Leeuwen, tot deze grootste politieke fractie binnen het Europees Parlement. 

“BBB is tevreden met de toetreding tot de centrumrechtse EVP-Fractie”, aldus BBB-delegatieleider Sander Smit. “Laat één ding glashelder zijn: de kritiek van de BBB-Europarlementariërs over de doorgeschoten Green Deal en falend Europees migratiebeleid blijft daarbij vanzelfsprekend ongewijzigd en volledig overeind.” 

Op woensdag nam de BBB-delegatie in het Europees Parlement reeds deel aan de formele stemmingen binnen de fractie over het fractievoorzitterschap en de kandidaatstelling voor het voorzitterschap van het Europees Parlement.

December vorig jaar kondigde BBB al aan dat het politiek BBB-DNA en waarden goed passen bij het brede politieke blok van conservatieven, christendemocraten en conservatief-liberalen. Zo dacht BBB gedurende het jaar voor de Europese verkiezingen mee over de EVP-fractieverklaring over een ‘European Farmers Deal’, die voedselproductie, familiebedrijven en landbouwexport herwaardeert. Tot de prioriteiten van de EVP-Fractie behoren ook het behoud van het Europees mkb en de maakindustrie. 

Het is langer bekend dat EVP-fractievoorzitter Manfred Weber (CSU) en grote buitenlandse nationale partijen in de EVP-Fractie BBB graag in hun politieke familie wilden verwelkomen. Het Europees Parlement ziet er sinds de verkiezingen begin juni centrum-rechtser uit. “BBB heeft goede hoop op een realistische koerscorrectie waar het gaat om landbouw en visserij en doorgeschoten elementen van het Europese klimaat-, energie- en migratiebeleid gedurende de komende vijf jaar.”

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jul 17 2024

BBB Utrecht: Afschieten van probleemwolf is enige oplossing

Met grote bezorgdheid hebben wij kennisgenomen van het schokkende incident van gisteren, 16 juli 2024, waarbij een kind ...

jul 16 2024

BBB-delegatie start in het Europees Parlement

De delegatie van BBB is vandaag officieel gestart in het Europees Parlement. Bij de Europese verkiezingen van 6 ...

jul 13 2024

BBB Zeeland: Guus Baert geïnstalleerd als lid van Provinciale Staten

Tijdens de Statenvergadering 5 juli j.l. is Guus Baert officieel geïnstalleerd als lid van de Provinciale Staten. Guus ...