Maak kennis met:

Erik Stegink

Voorzitter BoerBurgerBeweging

Als echtgenoot van Paula en vader van Bart en Tim Stegink voel ik mij vereerd dat ik voorzitter van de BoerburgerBeweging mag zijn. BoerBurgerBeweging is een nieuwe landelijke politieke partij waar ik mij volledig voor wil gaan inzetten.

Na meer dan 26 jaar actief te zijn geweest in de lokale politiek van Deventer ben ik nieuwe uitdagingen aangegaan. Ik wil mij, net zo als in Deventer, inzetten voor de voedselmakers en leefbaarheid van het platteland in heel Nederland. Ik zal mij, naast onze bedrijfsactiviteiten, samen met het het bestuur richten op het verder ontwikkelen en vormgeven van de landelijke BoerBurgerBeweging (BBB) . Bij de TweedeKamerverkiezingen in maart 2021 mocht ik op nummer 3 van de kandidatenlijst staan en sinds de ledenvergadering van 8 juni jl. mag ik voorzitter zijn.

Na bijna 27 jaar actief te zijn geweest in de lokale politiek ben ik gestopt als gemeenteraadslid van de gemeente Deventer om mij volledig op de BBB te richten. Daarnaast ben ik in het verleden actief geweest als voorzitter van de coöperatie From Farmers en 9 jaar in het bestuur van ABEOS agrarische dienstverlening. Met ons bedrijf Piggy’s Palace hebben we een eigen varkensvlees concept waarbij innovatie en creativiteit onderdeel van de bedrijfsvoering is. In het verenigingsleven mocht ik verschillende bestuursfuncties invullen waaronder vice voorzitter van Openluchtspel Bathmen.

Naast de landelijke politiek vind ik de lokale partijpolitiek een aanwinst voor onze democratie. Ik zal blijven proberen om via een onderbouwd creatief geluid zaken in beweging te zetten.

BoerBurgerBeweging brengt boeren én burgers in beweging. De toenemende aandacht voor de herkomst van voedsel en de verantwoorde en veilige wijze waarop hoogwaardig voedsel wordt geproduceerd in Nederland zorgt voor een intensiever contact en wederzijds begrip.
Het stoplicht in Nederland staat soms op rood maar gaat steeds vaker en langer op BBB groen, op en vanaf ons mooie platteland is altijd wat te doen.

Good goan.

Erik_Stegink_BBB

Contactgegevens

Naam: Erik Stegink

Functie: Voorzitter

E-mail: [email protected]

Telnr.: +31(0)6 53 50 99 38