BBB wil spoeddebat met Demissionair minister Dijkstra over instemmen pandemieverdrag

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB wil spoeddebat met Demissionair minister Dijkstra over instemmen pandemieverdrag

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB wil spoeddebat met Demissionair minister Dijkstra over instemmen pandemieverdrag

Gepubliceerd op: 13-05-2024

BBB heeft met verbazing kennisgenomen van het bericht van demissionair minister Dijkstra dat het kabinet, tegen de uitdrukkelijke wens van een Kamermeerderheid in, toch zal instemmen met het pandemieverdrag van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Hiermee legt de minister de aangenomen motie van BBB-Kamerlid Mona Keijzer naast zich neer. Een schoffering van de Kamer. BBB heeft daarom zojuist een spoeddebat met de minister aangevraagd.

Keijzer: “Tijdens het debat over de WHO-verdragen waarschuwden wij voor de grote gevolgen die dit verdrag voor Nederland en de zeggenschap over eigen volksgezondheidsbeleid kan hebben. We hebben in coronatijd allemaal kunnen zien hoe het mis kan gaan wanneer de World Health Oranisation zeggenschap krijgt over het Nederlandse volksgezondheidsbeleid. Weet de minister zelf wel waar ze eind mei ‘ja’ tegen gaat zeggen, vroegen wij haar? Haar antwoorden beloofden weinig goeds. Het demissionair kabinet kiest ervoor om een duidelijke uitspraak van de Kamer te negeren. Ik vind dit getuigen van weinig respect voor de volksvertegenwoordiging. Daarom wil ik zo snel mogelijk een debat met deze D66-minister. Het argument van deze minister dat Nederland toonaangevend wil zijn, is wat ons betreft niet het argument waarmee je instemt met verdragen die soevereiniteit weggeven”.

Tijdens het debat in de Tweede Kamer over het pandemieverdrag van de World Health Organisation op 10 april jl. ging BBB-Kamerlid Mona Keijzer in op de gevolgen van een onzorgvuldige behandeling van dit plan.

Kijk de inbreng van Mona Keijzer hier terug: 

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

mei 16 2024

BBB-geluid klinkt volop in akkoord met PVV, VVD en NSC

BBB gaat samen met PVV, VVD en NSC het nieuwe Kabinet formeren. Donderdagochtend, vroeg in de nacht, bereikten ...

mei 14 2024

Vragen over Natuurbeschermingswetvergunning Schiphol Provinciale Staten Noord-Holland

Schiphol heeft met het opkopen van ammoniakrechten 100% benutting gekregen voor het gebruik van deze rechten. Er is ...

mei 12 2024

Kunstacademie buigt voor antisemitische eisen van studenten; BBB stelt Kamervragen

De Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag buigt voor de antisemitische eisen van een groepje studenten. BBB-Kamerlid ...