15-minutenstad gaat alleen over bereikbaarheid en is geen complot

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

15-minutenstad gaat alleen over bereikbaarheid en is geen complot

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

15-minutenstad gaat alleen over bereikbaarheid en is geen complot

Gepubliceerd op: 10-07-2023

BBB krijgt veel vragen binnen over de 15-minutenstad. Het houdt het volgende in.

Een 15-minutenstad is een concept waarbij de meeste dagelijkse voorzieningen binnen een straal van 15 minuten lopen of fietsen van iemands huis liggen. Het idee is om de levenskwaliteit te verbeteren, de afhankelijkheid van auto’s te verminderen en duurzame stadsontwikkeling te bevorderen. Door ervoor te zorgen dat essentiële faciliteiten zoals werkplekken, scholen, winkels en recreatiemogelijkheden dichtbij zijn, kan de behoefte aan lange pendelreizen verminderd worden. Hierover is een passage opgenomen in het coalitieakkoord van Zuid-Holland.

Voor de BBB is het van groot belang dat we voorzieningen als scholen, ziekenhuizen, winkel, openbaar vervoer en zwembaden weer terugbrengen in de wijken en de dorpen. De natuurlijke staat van een gemeenschap is ook dat zulke zaken dichtbij zijn, zo functioneerde dorpen eeuwen lang. Uiteindelijk zijn veel van deze voorzieningen verdwenen in de privatiseringen en liberaliseringen van de afgelopen dertig jaar. De zogenaamde 15-minuten stad is geen idee uit de koker van de BBB, maar als beleidsdoel is het een mooi streven.

Dat de BBB daarbij mensen zou willen opsluiten is natuurlijk totale onzin. Als het aan de BBB ligt zullen mensen altijd en overal vrij kunnen reizen. Laat u vooral niet gek maken door vage plaatjes en artikelen online. Hoofd koel, voeten warm.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

feb 17 2024

Bericht namens BBB-gedeputeerde Maurits von Martels

Beste mensen, Er is veel ophef ontstaan over het bericht in de Agrio-bladen: 'Melkveebedrijf in Overijssel moet naar ...

feb 16 2024

BBB presenteert een veelbelovende concept-kandidatenlijst voor Europese Verkiezingen

Eerder werd al bekendgemaakt dat Sander Smit de beoogde BBB-lijsttrekker is voor de aankomende Europese Verkiezingen. Sander Smit ...

feb 16 2024

Tweede Kamer steunt moties BBB voor Nederlandse Visserijsector

Gisteren zijn er in de Tweede Kamer 2 moties aangenomen van Gijs Tuinman voor onze Nederlandse Visserijsector. Deze ...