15-minutenstad gaat alleen over bereikbaarheid en is geen complot

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

15-minutenstad gaat alleen over bereikbaarheid en is geen complot

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

15-minutenstad gaat alleen over bereikbaarheid en is geen complot

Gepubliceerd op: 10-07-2023

BBB krijgt veel vragen binnen over de 15-minutenstad. Het houdt het volgende in.

Een 15-minutenstad is een concept waarbij de meeste dagelijkse voorzieningen binnen een straal van 15 minuten lopen of fietsen van iemands huis liggen. Het idee is om de levenskwaliteit te verbeteren, de afhankelijkheid van auto’s te verminderen en duurzame stadsontwikkeling te bevorderen. Door ervoor te zorgen dat essentiële faciliteiten zoals werkplekken, scholen, winkels en recreatiemogelijkheden dichtbij zijn, kan de behoefte aan lange pendelreizen verminderd worden. Hierover is een passage opgenomen in het coalitieakkoord van Zuid-Holland.

Voor de BBB is het van groot belang dat we voorzieningen als scholen, ziekenhuizen, winkel, openbaar vervoer en zwembaden weer terugbrengen in de wijken en de dorpen. De natuurlijke staat van een gemeenschap is ook dat zulke zaken dichtbij zijn, zo functioneerde dorpen eeuwen lang. Uiteindelijk zijn veel van deze voorzieningen verdwenen in de privatiseringen en liberaliseringen van de afgelopen dertig jaar. De zogenaamde 15-minuten stad is geen idee uit de koker van de BBB, maar als beleidsdoel is het een mooi streven.

Dat de BBB daarbij mensen zou willen opsluiten is natuurlijk totale onzin. Als het aan de BBB ligt zullen mensen altijd en overal vrij kunnen reizen. Laat u vooral niet gek maken door vage plaatjes en artikelen online. Hoofd koel, voeten warm.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

Stempotloden

sep 15 2023

Stemmen vanuit het buitenland? Registreren kan tot 11 oktober

Ook al lijkt het niet zo, ook Nederlanders die in het buitenland wonen hebben te maken met de ...

sep 12 2023

Nieuw onderzoek bevestigt: Piekbelastersbeleid is zinloos!

Uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Amsterdam naar de concentratie van ammoniak in de lucht en het ...

sep 8 2023

Kandidatenlijst en Verkiezingsprogramma BBB

Concept-Kandidatenlijst Kandidaat-lijsttrekker van BBB is Caroline van der Plas (56), mede-oprichter en huidig fractievoorzitter van BBB in de ...