Aandacht voor schade in Limburg!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Aandacht voor schade in Limburg!

Gepubliceerd op: 12-08-2021

De overstroming in Limburg en omgeving is ondertussen al bijna een maand geleden. Veel bewoners en ondernemers zitten nog met veel schade en hoge kostenposten. De Wet Tegemoetkoming Schade bij rampen en zware ongevallen is ingezet. Maar tot in hoeverre reikt deze vergoeding? Vele ondernemers zitten nog met vragen. Fractievoorzitter Caroline van der Plas heeft namens BBB aandacht gevraagd voor de vele inwoners/ondernemers die met vragen zitten rondom schade door de overstromingen.

Niet alleen in Limburg, maar ook delen van Brabant en Gelderland zijn ondergelopen, en daar is ook sprake van schade. Deze gebieden zouden ook onder de werking van WTS moeten vallen. Ook zijn er veel zorgen over de vergoedingen van schade in buitendijkse gebieden, of de waterkering op sommige plekken wel juist heeft gewerkt en of schade die op de lange termijn zichtbaar is, ook wordt vergoed. Denk hierbij aan bomen in de fruitteelt.
Zie hieronder de brief die Fractievoorzitter gestuurd heeft aan Demissionair Minister Schouten (LNV) en Demissionair Minister Ollongren (BZK)
 
bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

dec 2 2022

Alle ballen op BBB!

BBB maakt kerst 2022 onvergetelijk! Nog enkele weken en dan vieren we samen het kerstfeest. 2022 was een ...

nov 30 2022

Regio verdient meer aandacht bij OV, spoor en wegen!

Maandag 28 november was het debat over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT). Het MIRT gaat over ...

nov 25 2022

Geen stap verder met stikstofplannen

Kamerbrief Toekomst Landbouw Water en Bodem sturend Voortgang integrale aanpak landelijk gebied en opvolging uitspraak Raad van State ...