Aandacht voor schade in Limburg!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Aandacht voor schade in Limburg!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Aandacht voor schade in Limburg!

Gepubliceerd op: 12-08-2021

De overstroming in Limburg en omgeving is ondertussen al bijna een maand geleden. Veel bewoners en ondernemers zitten nog met veel schade en hoge kostenposten. De Wet Tegemoetkoming Schade bij rampen en zware ongevallen is ingezet. Maar tot in hoeverre reikt deze vergoeding? Vele ondernemers zitten nog met vragen. Fractievoorzitter Caroline van der Plas heeft namens BBB aandacht gevraagd voor de vele inwoners/ondernemers die met vragen zitten rondom schade door de overstromingen.

Niet alleen in Limburg, maar ook delen van Brabant en Gelderland zijn ondergelopen, en daar is ook sprake van schade. Deze gebieden zouden ook onder de werking van WTS moeten vallen. Ook zijn er veel zorgen over de vergoedingen van schade in buitendijkse gebieden, of de waterkering op sommige plekken wel juist heeft gewerkt en of schade die op de lange termijn zichtbaar is, ook wordt vergoed. Denk hierbij aan bomen in de fruitteelt.
Zie hieronder de brief die Fractievoorzitter gestuurd heeft aan Demissionair Minister Schouten (LNV) en Demissionair Minister Ollongren (BZK)
 
bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

apr 9 2024

Stemverklaring BBB over Wet verhoging minimumloon

Op dinsdag 2 april heeft BBB in de Tweede Kamer tégen de ‘Wet verhoging minimumloon’ gestemd. Ook de BBB-fractie in ...

apr 3 2024

BBB stemt voor snelle sluiting gaskraan Groningen

De BBB-fractie gaat zoals beloofd de gaswinning in Groningen per direct stoppen. De fractie vindt het belangrijk dat ...

mrt 30 2024

BBB trekt motie ‘zekerheid bieden in sector: referentieperiode diertelling vóór 1 januari 2024’ in 

BBB trekt de motie “de sector zekerheid bieden door toe te zeggen dat de referentieperiode van een eventuele diertelling vóór ...