BBB-kamerlid Henk Vermeer bij OP1 over Klimaatdebat: “Wie rood staat, kan niet groen doen”

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB-kamerlid Henk Vermeer bij OP1 over Klimaatdebat: “Wie rood staat, kan niet groen doen”

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB-kamerlid Henk Vermeer bij OP1 over Klimaatdebat: “Wie rood staat, kan niet groen doen”

Gepubliceerd op: 15-04-2024

De Europese rechter stelt klimaatactivisten in het gelijk. “Dit gaat grote gevolgen hebben, daar maken wij ons ernstige zorgen over. We moeten rekening houden met zowel de urgentie van klimaatverandering als de economische en sociale impact van beleidsmaatregelen”, aldus Henk Vermeer in de uitzending van OP1 op 10 april jl.

“Recente uitspraken van Europese rechters hebben een debat aangewakkerd over de rol van nationale democratische instituties in het vormgeven van beleid. Bij BBB zijn we van mening dat nationale volksvertegenwoordigers de belangen van hun burgers het beste kunnen vertegenwoordigen. Het is essentieel dat wetten en verdragen worden beoordeeld op hun relevantie voor de huidige tijd en dat ze haalbaar blijven voor onze samenleving.”

Over Europese verdagen zegt Vermeer: “We moeten heel goed kijken: welke verdragen zitten wij allemaal in, wat betekenen die en passen ze nog bij deze tijd, of willen we die aanpassen. Het is er uitstappen, aanpassen of aan voldoen. Ja, wij willen een realistisch klimaatbeleid, wat vooral aandacht geeft voor energietransitie en grondstoffentransitie, want we willen ook niet afhankelijk zijn van allerlei oliestaten, dus dat speelt ook nog mee. Het is onze verantwoordelijkheid om wetten en verdragen te beoordelen op hun effectiviteit en rechtvaardigheid voor alle burgers”.

Vermeer benadrukt het belang van een realistisch klimaatbeleid dat haalbaar en betaalbaar is voor álle burgers. “Het Planbureau voor de Leefomgeving heeft duidelijk aangegeven: als alles meezit, kunnen wij technisch de doelstellingen halen die we hebben staan in Nederland. Maar er stond een heel nadrukkelijke waarschuwing bij: de maatschappelijke haalbaarheid. Daarover is eigenlijk veel te weinig bekend en daar hebben we te weinig onderzoek naar gedaan. En wij moeten mensen wel meenemen, want wie rood staat, die kan niet groen doen. Dat gaat gewoon niet.”

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

mei 16 2024

BBB-geluid klinkt volop in akkoord met PVV, VVD en NSC

BBB gaat samen met PVV, VVD en NSC het nieuwe Kabinet formeren. Donderdagochtend, vroeg in de nacht, bereikten ...

mei 14 2024

Vragen over Natuurbeschermingswetvergunning Schiphol Provinciale Staten Noord-Holland

Schiphol heeft met het opkopen van ammoniakrechten 100% benutting gekregen voor het gebruik van deze rechten. Er is ...

mei 13 2024

BBB wil spoeddebat met Demissionair minister Dijkstra over instemmen pandemieverdrag

BBB heeft met verbazing kennisgenomen van het bericht van demissionair minister Dijkstra dat het kabinet, tegen de uitdrukkelijke wens van ...