Tweede Kamer steunt moties BBB voor Nederlandse Visserijsector

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Tweede Kamer steunt moties BBB voor Nederlandse Visserijsector

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Tweede Kamer steunt moties BBB voor Nederlandse Visserijsector

Gepubliceerd op: 16-02-2024

Gisteren zijn er in de Tweede Kamer 2 moties aangenomen van Gijs Tuinman voor onze Nederlandse Visserijsector. Deze moties vragen onze regering het op te nemen voor onze Nederlandse Visserijsector in de Raad Buitenlandse Zaken én bij gesprekken over de groene handelsagenda in te zetten op ‘goede handel’, waarbij leidend moet zijn: strategische autonomie, voedselzekerheid, en lokaal eigenaarschap.

Gijs Tuinman hield gisteren een vurig betoog voor onze Nederlandse Visserijsector. BBB prijst onze Nederlandse vissector vanwege zijn bijdrage aan de voedselvoorziening voor Nederland en de rest van de wereld. BBB maakt zich wel zorgen over mogelijke beperkingen van WTO- visserijsubsidies en de impact ervan voor onze Nederlandse vissers.

Verder wordt de ‘groene handelsagenda’ besproken, waarbij BBB de regering oproept tot een heroverweging van duurzaamheidsdoelstellingen ten gunste van strategische autonomie en voedselzekerheid en lokaal eigenaarschap. Tot slot vroeg Gijs Tuinman naar de status van het EU-Mercosur Verdrag en of Nederland achter Frankrijk staat om het verdrag op te schorten.

Bekijk hier onder de inbreng van Gijs Tuinman.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

apr 23 2024

Stemmen vanuit het buitenland? Registreren kan tot 25 april

Wil je stemmen voor de verkiezingen van het Europees Parlement van 6 juni 2024?Zo kun je stemmen vanuit ...

apr 23 2024

Waterschapssloten en Gemeenschappelijk Landbouw Beleid Brabantse Delta

In april heeft het bestuur van Waterschap Brabantse Delta een voorstelgoedgekeurd waarin het zijn sloten ter beschikking stelt ...

apr 22 2024

‘Wet Betaalbare Huur’ vergroot woonproblematiek

De Wet Betaalbare Huur, die op 1 juli aanstaande zou moeten ingaan, gaat leiden tot onvoldoende betaalbare huurwoningen ...