BBB en boeren bedanken vertrekkend CDA-Kamerlid Maurits von Martels

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB en boeren bedanken vertrekkend CDA-Kamerlid Maurits von Martels

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB en boeren bedanken vertrekkend CDA-Kamerlid Maurits von Martels

Gepubliceerd op: 13-02-2021

Leden en kandidaat-Kamerleden van BBB (BoerBurgerBeweging) zijn zaterdag 13 februari op bezoek geweest bij CDA-Kamerlid Maurits von Martels, in Dalfsen (OV), om hem te bedanken voor zijn inzet als Kamerlid voor de agrarische sector en het platteland. BBB heeft met haar campagnevrachtwagen bij Von Martels een BBB-pakket met jas, muts, spandoek, mondkapjes, stickers, het BoerBurgerBoek, BBB-verkiezingsposters én een gratis lidmaatschap voor BBB aangeboden. Boeren uit de omgeving zullen hem met trekkers een drive-by als eerbetoon geven.

Maurits von Martels stond bij bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017 op plek 44 bij het CDA. Hij kreeg echter massale steun van boeren en plattelanders en werd met maar liefst 21.000 voorkeursstemmen in de Kamer gekozen. Boeren hadden met de komst van Maurits, hoop gevestigd op gezond boerenverstand in de Kamer. Helaas heeft het Overijsselse Kamerlid bij de partij nooit de kans gekregen om te doen wat hij wilde: opkomen voor de Nederlandse land- en tuinbouw en echte aandacht voor het platteland.

Donderdag 11 februari voerde Von Martels zijn laatste Kamerdebat en vertrok met stille trom. BBB, die op 17 maart meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen 2021, vindt dat onterecht en wil het CDA-Kamerlid een hart onder de riem steken. Lijsttrekker Caroline van der Plas en haar running mate Femke Wiersma van BBB, samen met enkele kandidaat-Kamerleden en BBB-leden bezochten hem met de BBB-vrachtwagen en hebben hem een BoerBurgerBedankt-pakket overhandigd. Boeren uit de omgeving trokken intussen voorbij met een trekker-drive by.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

apr 23 2024

Stemmen vanuit het buitenland? Registreren kan tot 25 april

Wil je stemmen voor de verkiezingen van het Europees Parlement van 6 juni 2024?Zo kun je stemmen vanuit ...

apr 23 2024

Waterschapssloten en Gemeenschappelijk Landbouw Beleid Brabantse Delta

In april heeft het bestuur van Waterschap Brabantse Delta een voorstelgoedgekeurd waarin het zijn sloten ter beschikking stelt ...

apr 22 2024

‘Wet Betaalbare Huur’ vergroot woonproblematiek

De Wet Betaalbare Huur, die op 1 juli aanstaande zou moeten ingaan, gaat leiden tot onvoldoende betaalbare huurwoningen ...