Eerste doel BBB bereikt: het platteland staat op de kaart

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Eerste doel BBB bereikt: het platteland staat op de kaart

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Eerste doel BBB bereikt: het platteland staat op de kaart

Gepubliceerd op: 02-11-2020

22 juli jl. presenteerde BoerBurgerBeweging (BBB) als eerste politieke partij haar verkiezingsprogramma. In het programma, dat 17 oktober definitief werd beklonken in de Algemene Ledenvergadering, staat het platteland centraal. Het platteland is de ruimte buiten de grote vier grote steden waar miljoenen burgers samenwonen met tienduizenden boeren en tuinders, die dagelijks in de weer zijn met de productie van gezond en hoogwaardig voedsel. BBB geeft deze plattelandsbewoners een stem tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021.

Nog voordat er een stem is uitgebracht heeft BBB al één van haar doelstellingen gerealiseerd: het platteland op de kaart zetten in politiek Den Haag. Met stijgende verbazing zien we hoe bestaande partijen in hun programma’s het belang van onze voedselmakers en de leefbaarheid op het platteland benadrukken. Diverse passages lijken nagenoeg gekopieerd uit het BBB-verkiezingsprogramma.

Dat is op zich natuurlijk mooi om vast te stellen, maar roept tegelijk de vraag op: waar was die betrokkenheid bij de copy-paste’ers de afgelopen jaren, toen er echt werk gemaakt moest worden van een langetermijnvisie voor een vitaal platteland? U weet inmiddels het antwoord: nergens. Sterker: het groen van het platteland wordt onder een dekmantel van natuurbescherming ingeruild voor grijs ten behoeve van woningbouw, industrie, datacenters en zonneparken. Copy, paste, delete…

De vraag aan jou is: laat je je opnieuw in de boot nemen met loze beloftes nu de verkiezingen aanstaande zijn? Ben je omgepraat door één ronkende gelegenheidsspeech, ergens op een veld in Den Haag? Of kijk je verder dan je neus lang is? Er is maar één partij die vanaf 17 maart a.s. permanent opkomt voor een vitaal platteland: BBB.

Doe mee en stem BBB!

 

https://oud.boerburgerbeweging.nl/boerburgerbeweging/ik-word-lid/

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

feb 26 2024

BBB sommeert Minister om onderzoek naar Natuurherstelwet openbaar te maken

Minister voor Natuur en Stikstof Christianne van der Wal moet de (belangrijkste) conclusies van het rapport over de ...

feb 26 2024

BBB pleit bij informateur Kim Putters opnieuw voor meerderheidskabinet

BBB-fractieleider Caroline van der Plas, heeft maandagmiddag een gesprek gehad met de nieuwe informateur Kim Putters over de ...

feb 23 2024

Patiënten stellen Amsterdam UMC verantwoordelijk voor ‘mislukte gezichtsoperaties’, BBB stelt Kamervragen

Uit onderzoek van Zembla blijkt dat vier patiënten het Amsterdam UMC aansprakelijk stellen voor schade die zou zijn ...