Farming doelwit van Framing. BBB vindt het vreemd!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Farming doelwit van Framing. BBB vindt het vreemd!

Gepubliceerd op: 15-06-2020

Framing is een krachtige beïnvloedingstechniek die wordt gebruik om een boodschap te voorzien van de gewenste toon. Het doel van framing is om onze mening over een onderwerp te beïnvloeden in de gewenste richting van de afzender. Het is dus niet verwonderlijk dat framing vaak wordt toegepast in de politiek en in marketing- en reclame-uitingen. De groene lobby beheerst deze techniek als geen ander en zet de agrarische sector doelbewust en doorlopend in een negatief daglicht. Hoe effectief deze techniek is blijkt uit de impact van woorden als plofkip, kiloknaller, megastal en gifspuit.

Deze framing mist haar uitwerking niet en gaat volledig voorbij aan de werkelijkheid: 50.000 Nederlandse boeren en tuinders die dagelijks in de weer zijn om gezonde, veilige en duurzame kwaliteitsproducten te maken. Dit vergt een zorgvuldige behandeling van grond, planten én dieren. Nederlandse land- en tuinbouwproducten worden wereldwijd gewaardeerd op basis van onberispelijke kwaliteit en ketengaranties.

BoerBurgerBeweging zet zich actief in om de berichtgeving over het platteland en al haar bewoners, waaronder boeren en tuinders, in het juiste perspectief te plaatsen. Los van ongefundeerde aantijgingen en emoties, op feiten gebaseerd en met oog voor de vitaliteit en veerkracht van het platteland.

Vind u ook dat iedereen recht heeft op een eerlijk verhaal over de productie van voedsel en de voedselmakers van Nederland?

Meld je hier aan als lid, jouw steun is nodig!
Stem 17 maart 2021 op BoerBurgerBeweging (BBB)!

https://oud.boerburgerbeweging.nl/boerburgerbewegi…/ik-word-lid/

 

 

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jun 2 2023

BBB vestigt hoop op Defensiefondsen om VDL Nedcar te redden

De Tweede Kamerfractie van de BBB heeft belangrijke Kamervragen gesteld over detoekomst van VDL Nedcar, een grote autofabrikant ...

mei 24 2023

BBB en GroenLinks stellen Kamervragen over online piramidespellen, zoals IM Academy

De leden Van der Lee (GroenLinks) en Van der Plas (BBB) hebben schriftelijke vragen gesteld aan de minister ...

mei 24 2023

BBB & JA21 schakelen hulp van Brussel in om Nederland snel van stikstofslot te krijgen

Reactie Van der Wal op initiatiefnota stikstof biedt nieuwe aanknopingspunten BBB en JA21 gaan op zeer korte termijn ...