Het platteland wil niet ‘bloeden’ voor de Randstad

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Het platteland wil niet ‘bloeden’ voor de Randstad

Gepubliceerd op: 21-09-2020

Op gemeentehuizen van plattelandsgemeenten begonnen begin februari de alarmbellen te rinkelen. Op basis van vertrouwelijke rapporten en berekeningen meldde vakblad Binnenlands Bestuur dat de herijking van het Gemeentefonds weinig goed nieuws voor hen leek te bevatten. In het nieuwsbericht stelde het blad dat het geld straks „van klein naar groot, van oost naar west en van het platteland naar de steden gaat”.

Uit het BBB-programma:
Er zijn goede voorzieningen (openbaar vervoer, scholen, geldautomaat, ambulance, politiepost, medische en culturele voorzieningen, snel internet) op het platteland waardoor oud en jong zich thuis kunnen blijven voelen in hun eigen regio.
We zorgen voor het behoud van de agrarische sector en MKB-bedrijven op het platteland en houden daarmee werkgelegenheid, leefbaarheid en een gezonde economie in stand.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

dec 2 2022

Alle ballen op BBB!

BBB maakt kerst 2022 onvergetelijk! Nog enkele weken en dan vieren we samen het kerstfeest. 2022 was een ...

nov 30 2022

Regio verdient meer aandacht bij OV, spoor en wegen!

Maandag 28 november was het debat over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT). Het MIRT gaat over ...

nov 25 2022

Geen stap verder met stikstofplannen

Kamerbrief Toekomst Landbouw Water en Bodem sturend Voortgang integrale aanpak landelijk gebied en opvolging uitspraak Raad van State ...