Jan Brok nieuwe kandidaat Tweede Kamer voor BBB

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Jan Brok nieuwe kandidaat Tweede Kamer voor BBB

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Jan Brok nieuwe kandidaat Tweede Kamer voor BBB

Gepubliceerd op: 21-02-2020

‘Trotse Tukker en soms op klompen’  

Voormalig pluimveehouder Jan Brok (63) uit het Overijsselse Enter is de derde kandidaat die op de kieslijst komt te staan voor de Tweede Kamerverkiezingen, op 17 maart 2021. Brok is in de agrarische sector een zeer bekend en vertrouwd gezicht. Eerder stelden Femke Wiersma uit Holwerd (FR) en Caroline van der Plas uit Deventer (OV) zich kandidaat. BoerBurgerBeweging voert momenteel gesprekken met meerdere mensen die zich namens BBB kandidaat willen stellen voor de Tweede Kamer. BBB streeft naar een kieslijst met minimaal 20 namen. Rond half maart wordt de eerste top 10 bekendgemaakt.

Samen met wijlen Wien van den Brink en andere veehouders stond Jan Brok aan de wieg van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) en was van 1995 tot 2001 voorzitter van de regio Twente. Tevens was hij medeoprichter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders. Daar was hij van 2004 tot en met 2017 secretaris. Sinds april 2017 is hij zelfstandig adviseur voor pluimveehouders. In die hoedanigheid heeft hij onder meer tientallen pluimveehouders bijgestaan tijdens de Fipronil-crisis. Ook is hij coördinator van de Nederlandse Vereniging van Pluimvee Service Bedrijven (NVPSB) en onbezoldigd adviseur bij de agrarische promotieorganisatie Team Agro NL. Brok typeert zichzelf als ‘een trotse Tukker met een Twents accent en soms op klompen’.

Expertise

Jan Brok heeft ruime ervaring met en kennis van juridische onderwerpen op het gebied van onder meer diergezondheid, hygiëne en zoönosen. Ook op het gebied van agrarische wet- en regelgeving is de Enternaar een expert. Brok heeft een uitgebreid netwerk in de landelijke en regionale politiek en bij bestuurlijke, agrarische en maatschappelijke organisaties. “Wij zijn erg blij dat Jan zich kandidaat heeft gesteld. Hij is een zeer waardevolle toevoeging aan onze partij”, zegt BBB-voorzitter Caroline van der Plas. “Hij belichaamt wat ons betreft écht het broodnodige gezonde boerenverstand, dat moet terugkeren in de Nederlandse politiek.”

Jan Brok is getrouwd en heeft 4 kinderen. “Ik woon al 63 jaar op het pluimveebedrijf in het prachtig plattelands gebied van Enterbroek. Hier zijn vele agrarische bedrijven en vele burgers die in saamhorigheid in het buitengebied leven. Elkaar groeten is hier de normaalste zaak van de wereld.”

Met ingang van heden maakt Jan Brok tevens deel uit van het bestuur van BoerBurgerBeweging. Hij zal samen met de overige bestuursleden BBB verder vormgeven, meewerken aan het verkiezingsprogramma en de verkiezingscampagne ontwikkelen.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

mrt 28 2024

Wet Toezicht Gelijke Kansen bij Werving en Selectie verworpen in de Eerste Kamer

De wet waarbij woordvoerder Senator Elly van Wijk haar maidenspeech hield. Haar maidenspeech vind je hier: Plenair Van Wijk ...

mrt 28 2024

Kankerpatiënten eindeloos in wachtkamer voor nieuwe behandelingen, BBB stelt Kamervragen

Volgens Yoeri Luijf, medisch directeur bij MSD, de grootste geneesmiddelenproducent van Nederland, hebben Nederlandse kankerpatiënten minder toegang tot ...

mrt 26 2024

Oplaaiende Jodenhaat dringt ook door tot Cultuursector, volstrekt onacceptabel!

Afgelopen zondag werd het concert van Lenny Kuhr bruut verstoord door pro-Palestijnse relschoppers. Ze scholden haar onder andere ...