Wisseling in de Eerste Kamerfractie BBB

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Wisseling in de Eerste Kamerfractie BBB

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Wisseling in de Eerste Kamerfractie BBB

Gepubliceerd op: 01-02-2024

Robbert Lievense opvolger Pim Walenkamp | Sinds 13 juni 2023 is Pim Walenkamp (49) namens BBB lid van de Eerste Kamer. Zijn matige gezondheid in combinatie met de hoge werkdruk en de vaste uren als docent Nederlands hebben hem doen besluiten zijn Eerste Kamerlidmaatschap per 1 februari 2024 te beëindigen.

BBB fractievoorzitter Ilona Lagas is Pim Walenkamp dankbaar voor zijn inzet: “De Eerste Kamer fractie van BBB begrijpt de keuze van Pim en dankt hem voor al het werk dat hij voor de fractie heeft verzet. Hij heeft zich voor meer dan 100% ingezet op de portefeuilles binnen OCW en VWS. De fractie wenst hem veel succes met zijn veeleisende werkzaamheden als docent Nederlands.”


Robbert Lievense (40) is de opvolger van Pim Walenkamp. Hij neemt met ingang van 1 februari ook de lidmaatschappen van de commissies Europese Zaken, OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) en VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) van Pim over. Robbert woont in Zierikzee en is actief in de gemeentelijke politiek en bij de VNG.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

feb 17 2024

Bericht namens BBB-gedeputeerde Maurits von Martels

Beste mensen, Er is veel ophef ontstaan over het bericht in de Agrio-bladen: 'Melkveebedrijf in Overijssel moet naar ...

feb 16 2024

BBB presenteert een veelbelovende concept-kandidatenlijst voor Europese Verkiezingen

Eerder werd al bekendgemaakt dat Sander Smit de beoogde BBB-lijsttrekker is voor de aankomende Europese Verkiezingen. Sander Smit ...

feb 16 2024

Tweede Kamer steunt moties BBB voor Nederlandse Visserijsector

Gisteren zijn er in de Tweede Kamer 2 moties aangenomen van Gijs Tuinman voor onze Nederlandse Visserijsector. Deze ...