Wisseling in de Eerste Kamerfractie BBB

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Wisseling in de Eerste Kamerfractie BBB

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Wisseling in de Eerste Kamerfractie BBB

Gepubliceerd op: 01-02-2024

Robbert Lievense opvolger Pim Walenkamp | Sinds 13 juni 2023 is Pim Walenkamp (49) namens BBB lid van de Eerste Kamer. Zijn matige gezondheid in combinatie met de hoge werkdruk en de vaste uren als docent Nederlands hebben hem doen besluiten zijn Eerste Kamerlidmaatschap per 1 februari 2024 te beëindigen.

BBB fractievoorzitter Ilona Lagas is Pim Walenkamp dankbaar voor zijn inzet: “De Eerste Kamer fractie van BBB begrijpt de keuze van Pim en dankt hem voor al het werk dat hij voor de fractie heeft verzet. Hij heeft zich voor meer dan 100% ingezet op de portefeuilles binnen OCW en VWS. De fractie wenst hem veel succes met zijn veeleisende werkzaamheden als docent Nederlands.”


Robbert Lievense (40) is de opvolger van Pim Walenkamp. Hij neemt met ingang van 1 februari ook de lidmaatschappen van de commissies Europese Zaken, OCW (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) en VWS (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) van Pim over. Robbert woont in Zierikzee en is actief in de gemeentelijke politiek en bij de VNG.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jul 17 2024

BBB Utrecht: Afschieten van probleemwolf is enige oplossing

Met grote bezorgdheid hebben wij kennisgenomen van het schokkende incident van gisteren, 16 juli 2024, waarbij een kind ...

jul 16 2024

BBB-delegatie start in het Europees Parlement

De delegatie van BBB is vandaag officieel gestart in het Europees Parlement. Bij de Europese verkiezingen van 6 ...

jul 13 2024

BBB Zeeland: Guus Baert geïnstalleerd als lid van Provinciale Staten

Tijdens de Statenvergadering 5 juli j.l. is Guus Baert officieel geïnstalleerd als lid van de Provinciale Staten. Guus ...