BBB-Kamerlid Claudia van Zanten in parlementaire enquêtecommissie

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB-Kamerlid Claudia van Zanten in parlementaire enquêtecommissie

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB-Kamerlid Claudia van Zanten in parlementaire enquêtecommissie

Gepubliceerd op: 22-01-2024

Namens BBB zal Kamerlid Claudia van Zanten plaatsnemen in de parlementaire enquêtecommissie Corona. 

In de covid-periode is de polarisatie en de tweedeling in de samenleving alleen maar groter geworden. Mensen die niet wilden of konden worden gevaccineerd, werden weggezet als wappies en gekkies. Demissionair en voormalig minister van VWS Hugo de Jonge noemde het een “epidemie van de ongevaccineerden” en nam deze woorden nooit terug. Door de vaccinatiedrang, lockdowns, de QR-code en de gelukkig nooit ingevoerde, maar wel vergevorderde 2G, zijn mensen en families tegen elkaar opgezet. 

Daarom is het voor BBB van groot belang dat deze commissie nu de onderste steen boven krijgt. Nee, niet alles ging fout. Er gingen ook dingen goed. Het is daarom tijd dat wat goed ging én fout ging op tafel komt. Op een democratische wijze. 

Wij zien het als onze plicht om deel te nemen aan deze belangrijke commissie. Dit is niet alleen van belang omdat onze samenleving na Corona ingrijpend is veranderd, maar ook omdat de gevolgen van Corona voor veel mensen nog steeds aan de orde van de dag zijn. 

De impact van post-COVID op mensen met ernstige en langdurige klachten is enorm, zowel voor hun fysieke en mentale gezondheid als voor hun gezin, hun vrijetijdsbesteding, hun werk, hun school en hun inkomen. Nog steeds is er een gebrek aan duidelijke definities en behandelingen voor post-COVID. Onderzoek is gaande, maar er is nog geen sluitende definitie op basis van objectieve criteria. Het is van groot belang om post-COVID snel te definiëren en erkenning te geven, zowel medisch als maatschappelijk, zodat patiënten de juiste zorg en ondersteuning kunnen krijgen.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

feb 17 2024

Bericht namens BBB-gedeputeerde Maurits von Martels

Beste mensen, Er is veel ophef ontstaan over het bericht in de Agrio-bladen: 'Melkveebedrijf in Overijssel moet naar ...

feb 16 2024

BBB presenteert een veelbelovende concept-kandidatenlijst voor Europese Verkiezingen

Eerder werd al bekendgemaakt dat Sander Smit de beoogde BBB-lijsttrekker is voor de aankomende Europese Verkiezingen. Sander Smit ...

feb 16 2024

Tweede Kamer steunt moties BBB voor Nederlandse Visserijsector

Gisteren zijn er in de Tweede Kamer 2 moties aangenomen van Gijs Tuinman voor onze Nederlandse Visserijsector. Deze ...