BBB levert 2 ministers en 3 staatssecretarissen

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB levert 2 ministers en 3 staatssecretarissen

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB levert 2 ministers en 3 staatssecretarissen

Gepubliceerd op: 12-06-2024

BBB levert in het nieuwe Kabinet twee ministers en drie staatssecretarissen. Dat is het prachtige resultaat van weken onderhandelen over de ministeries en naar welke partijen die ministeries gaan. BBB krijgt een minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en een minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur. Daarnaast komen er voor BBB een staatssecretaris Defensie, een staatssecretaris Visserij, Voedselzekerheid en Natuur én een staatssecretaris Herstel Groningen, die komt te vallen onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

Partijleider en fractievoorzitter Caroline van der Plas is enorm blij met het resultaat van de onderhandelingen en trots dat BBB, na pas drie jaar in de Tweede Kamer, deel uitmaakt van een nieuw Kabinet met vijf bewindspersonen.

“In slechts drie jaar tijd zijn we van een éénpersoonsfractie in de Tweede Kamer, uitgegroeid tot een partij die deel uitmaakt van het Kabinet, met zeven zetels in de Tweede Kamer zit, de grootste is in de Eerste Kamer en in de provincies, die zitting heeft in alle besturen van de Waterschappen en sinds zondag 9 juni met twee zetels in het Europees Parlement is vertegenwoordigd. Als kers op de taart leveren wij nu ook vijf bewindspersonen aan dit nieuwe Kabinet.”

BBB laat volgens Van der Plas hiermee zien niet bang te zijn om verantwoordelijkheid te nemen. “En we doen recht aan de verkiezingsuitslag van 22 november, waarmee Nederland duidelijk koos voor een nieuwe wind en een centrumrechtse koers.

De namen van de bewindspersonen die namens BBB in het Kabinet komen, worden zo snel mogelijk bekendgemaakt.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jul 17 2024

BBB Utrecht: Afschieten van probleemwolf is enige oplossing

Met grote bezorgdheid hebben wij kennisgenomen van het schokkende incident van gisteren, 16 juli 2024, waarbij een kind ...

jul 16 2024

BBB-delegatie start in het Europees Parlement

De delegatie van BBB is vandaag officieel gestart in het Europees Parlement. Bij de Europese verkiezingen van 6 ...

jul 13 2024

BBB Zeeland: Guus Baert geïnstalleerd als lid van Provinciale Staten

Tijdens de Statenvergadering 5 juli j.l. is Guus Baert officieel geïnstalleerd als lid van de Provinciale Staten. Guus ...