BBB wil zo snel mogelijk duidelijkheid over aanpak piekbelasters

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB wil zo snel mogelijk duidelijkheid over aanpak piekbelasters

Gepubliceerd op: 22-10-2022

Fractievoorzitter Caroline van der Plas wil een reactie van het Kabinet over het artikel in het Financieele Dagblad: ‘Ministerie verwacht zeven keer zoveel stikstofvervuilers te moeten aanpakken.’ BBB wil deze brief vóór het debat op 3 november over het debat Remkes. Caroline heeft via een emailprocedure de Commissie LNV gevraagd om haar verzoek om een Kabinetsreactie, te steunen.

In het Financieele Dagblad werd het volgende gemeld:

“Een nieuwe tegenvaller dreigt voor de boeren: de stikstofcrisis vraagt om veel drastischer maatregelen dan onlangs voorgesteld. Het plan-Remkes om 500 tot 600 boeren aan te pakken, bijvoorbeeld door uitkoop, schiet tekort. Dit blijkt uit onderzoek door het FD, dat wordt bevestigd door Haagse bronnen. Het kabinet werkt volgens deze bronnen aan een nieuw plan dat zeven keer zo veel boeren op de korrel neemt.

Stikstofminister Christianne van der Wal verwacht 3500 zogeheten piekbelasters rond natuurgebieden te moeten opschonen, bijvoorbeeld via vrijwillige uitkoop. Het gaat vooral om boeren. Op de aantallen die stikstofbemiddelaar Johan Remkes begin oktober voorstelde, reageerden boerenorganisaties LTO, Agractie en FDF al afwijzend.”

Lees hier het volledige artikel.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jan 25 2023

Kom jij stage lopen bij BBB in de Tweede Kamer?

De leukste Tweede Kamerfractie van Den Haag zoekt een stagiair voor het dossier ‘Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit’! Studeer ...

jan 23 2023

Nu verkrijgbaar: Gewoon Gezond Verstand

‘Meer dan de helft van de Nederlanders heeft het vertrouwen in de politiek verloren. Vooral het vertrouwen in ...

jan 18 2023

Behoud de salderingsregeling zonnepanelen!

Huishoudens met zonnepanelen kunnen op dit moment alle energie die ze terugleveren aan het elektriciteitsnet nog wegstrepen tegen ...