Caroline van der Plas op bezoek in Brussel over mestregels

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Caroline van der Plas op bezoek in Brussel over mestregels

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Caroline van der Plas op bezoek in Brussel over mestregels

Gepubliceerd op: 30-05-2024

Op woensdag 29 mei reisde Caroline van der Plas af naar Brussel voor een ontmoeting met Carmen Preising, de rechterhand van Eurocommissaris Virginijus Sinkevičius. Het gesprek verliep in een positieve sfeer en bood veelbelovende inzichten voor toekomstige samenwerkingen en beleidsaanpassingen. Lees hier onder haar verslag.

“We hebben een goed gesprek gehad met rechterhand van Eurocommissaris Sinkevičius, Carmen Preising (l.) in Brussel gisteren. Dank voor het hartelijke ontvangst en verdere duiding van openingen die er liggen. Bijvoorbeeld de aanpassing van de nitraatrichtlijn. Mooie taak voor de nieuwe minister van LVVN (voorheen LNV).

Goed om te horen dat de Europese Commissie nieuwe/betere plannen niet bij voorbaat afwijst. En ook dat “Brussel” zich bewust is van nieuwe politieke realiteit. Nu én na de Europese Verkiezingen op 6 juni. De nieuwe minister van Landbouw zal het hoofdlijnenakkoord uitwerken en de relaties verder versterken.

Ook veel dank aan de Permanente vertegenwoordiging van Nederland in Brussel die ons heel waardevolle info heeft meegegeven over hun rol bij onderhandelingen. We komen snel weer terug en blijven strijden voor een realistisch en haalbaar beleid voor onze boeren, tuinders en vissers.

Verhalen dat we werden “afgescheept” met “slechts ambtenaren” werp ik verre van mij. Mensen die dit zo omschrijven hebben geen idee van grote invloed die ambtenaren hebben op beleid. Wij waren blij met openheid van Kabinet van Sinkevičius en de tijd die zij voor ons namen.

Dat Sinkevičius zelf was verhinderd, was voor ons geen probleem. Dat wisten wij al weken. Wij hadden er voor kunnen kiezen om dan op latere datum met hem te zitten. En dat zal vast nog gebeuren. Wij waardeerden de bereidheid om nu alvast met zijn Kabinet te kunnen spreken.

En opgeven doen we nooit. Dat deden we niet bij de oprichting van BBB, niet na verkiezingen van 2021, niet na PS-verkiezingen 2023, niet na TK-verkiezingen van november 2023, niet bij vormen van coalitie en niet bij maken van het hoofdlijnenakkoord. En die instelling heeft ons ver gebracht. Wordt vervolgd!

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jun 19 2024

BBB toegetreden tot centrumrechtse EVP-Fractie

Deze week heeft de EVP-Fractie het formele besluit genomen tot toetreding van de twee verkozen aanstaande Europarlementariërs van ...

jun 17 2024

Oostenrijkse stem vóór Natuurherstelverordening ‘alle perken te buiten’ 

De Europese natuurherstelverordening gaat er toch komen. Maandag stemden de 27 ministers van Milieu uit de EU-lidstaten in ...

jun 17 2024

Wisselingen van de wacht bij BBB-fractie Waterschap Scheldestromen

BBB-fractievoorzitter Tom van der Meer heeft besloten zijn functie bij Waterschap Scheldestromen neer te leggen vanwege gezondheidsredenen. Sinds ...