Caroline van der Plas opnieuw gevraagd als lijsttrekker BBB

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Caroline van der Plas opnieuw gevraagd als lijsttrekker BBB

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Caroline van der Plas opnieuw gevraagd als lijsttrekker BBB

Gepubliceerd op: 18-07-2023

Het bestuur van BBB heeft Caroline van der Plas gevraagd lijsttrekker te worden bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen in november.


Caroline van der Plas (56) is medeoprichter van BBB en is sinds 2021 fractievoorzitter van de BBB-fractie in de Tweede Kamer. In dat jaar deed BBB voor het eerst mee aan de verkiezingen en ook toen was zij lijsttrekker. Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten werd BBB in alle provincies van Nederland de grootste.


“Top, dat ik weer kandidaat lijsttrekker mag zijn” zegt Caroline. ”Het Kamerwerk is het allermooiste werk dat ik ooit gedaan heb. En wat de toekomst verder brengt, dat besluit ik op een later tijdstip. Dat BBB en het geluid dat we brengen tot nu toe zoveel mensen heeft geraakt, is iets wat we met een kleine club mensen hebben weten te bereiken. Op al die mensen ben ik megatrots en ook dat de kerngroep nog steeds bij ons is. Super dat ik weer onderdeel kan en mag zijn van de verdere uitbouw van BBB en daarmee de veranderingen die hard nodig zijn in de Nederlandse politiek en samenleving. Natuurlijk hebben onze leden de laatste stem, maar ik ben nu al heel blij.”

De bevestiging van het lijsttrekkerschap van Caroline van der Plas vindt plaats in de Algemene Ledenvergadering van BBB in september. In die vergadering wordt ook de definitieve
BBB-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer vastgesteld. Hiervoor zijn ruim 500 aanmeldingen binnengekomen, de aanmeldtermijn is nu gesloten. De vertrouwenscommissie maakt een selectie en sollicitatiegesprekken vinden in de maanden juli en augustus plaats.


Update 27 juli 2023 n.a.v. nieuwsbericht: BBB-leider Caroline van der Plas wil na verkiezingen geen premier worden

We hopen voor de vakantie van Caroline (die zondag 30 juli start), uitsluitsel te hebben van de door ons gewenste premierskandidaat of die bereid is deze positie in te nemen. De bekendmaking van onze kandidaat gaat echter pas begin september richting leden en pers. De kandidaat heeft namelijk ook tijd nodig om hiervoor zelf voorbereidingen te treffen en privé en zakelijke afspraken af te handelen.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

mei 26 2024

Plan om 2,5 miljoen zonnepanelen op IJsselmeer te leggen stuit op verzet, BBB stelt Kamervragen

Het ministerie van Economische zaken en klimaat werkt aan een plan om zogenaamde zonne-atollen te plaatsen op het ...

mei 24 2024

Uitspraken BBB-kamerlid Mona Keijzer over antisemitisme zijn op cijfers en feiten gebaseerd

Vandaag werd bekend dat een groep moslims aangifte doet tegen BBB-Kamerlid Mona Keijzer, omdat ze in een talkshow ...

mei 23 2024

Caroline van der Plas trots op Hoofdlijnenakkoord

Gisteren heeft Caroline van der Plas namens BBB haar inbreng geleverd in het debat over het eindverslag van ...