Debat over antisemitisme in Tweede Kamer dankzij verzoek BBB

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Debat over antisemitisme in Tweede Kamer dankzij verzoek BBB

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Debat over antisemitisme in Tweede Kamer dankzij verzoek BBB

Gepubliceerd op: 30-01-2024

Er komt een debat over (toenemend) antisemitisme in Nederland. BBB-Kamerlid Lilian Helder én BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas vroegen dit debat dinsdag, mede namens JA21 en VVD aan. Een meerderheid van de Kamer steunde dit.

Zondag 28 januari, op Holocaust Herdenkingsdag, werd bekend dat de Hogeschool Utrecht besloten had om een geplande lezingenreeks over de Holocaust en antisemitisme te annuleren. De Hogeschool verklaarde dat uitstel nodig was om het programma aan te passen, vanwege spanningen na de Hamas-terreur van 7 oktober en de oorlog met Israël. Later meldde het bestuur een veiligheidsdreiging als oorzaak om de lezingen op te schorten. Het besluit is overigens teruggedraaid.

Afgelopen week verscheen ook in het nieuws dat het Israëlische klimteam niet werd uitgenodigd voor het Internationale Klimtoernooi Dock Masters 2024, vanwege zorgen over de veiligheid van de deelnemers.

BBB maakt zich grote zorgen over het toenemende antisemitisme in Nederland. Dagelijks wordt de Joodse gemeenschap geconfronteerd met intimidatie, bedreigingen en er klinken op straat en op stations dagelijks leuzen die oproepen tot de vernietiging van de Joodse staat.

Het is voor BBB onacceptabel dat geschiedenisonderwijs over zulke belangrijke onderwerpen wordt beïnvloed én geannuleerd door actualiteiten. ‘Altijd, maar zeker in de week waarin de Holocaust wordt herdacht, zouden mensen van Joodse afkomst beschermd moeten worden i.p.v. uitgesloten.’ aldus fractievoorzitter Caroline van der Plas.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

feb 17 2024

Bericht namens BBB-gedeputeerde Maurits von Martels

Beste mensen, Er is veel ophef ontstaan over het bericht in de Agrio-bladen: 'Melkveebedrijf in Overijssel moet naar ...

feb 16 2024

BBB presenteert een veelbelovende concept-kandidatenlijst voor Europese Verkiezingen

Eerder werd al bekendgemaakt dat Sander Smit de beoogde BBB-lijsttrekker is voor de aankomende Europese Verkiezingen. Sander Smit ...

feb 16 2024

Tweede Kamer steunt moties BBB voor Nederlandse Visserijsector

Gisteren zijn er in de Tweede Kamer 2 moties aangenomen van Gijs Tuinman voor onze Nederlandse Visserijsector. Deze ...