Driessenschool in Grootschermer gered!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Driessenschool in Grootschermer gered!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Driessenschool in Grootschermer gered!

Gepubliceerd op: 14-03-2024

BBB is blij dat de W.J. Driessenschool is gered. Gisteren kwam dit nieuws naar buiten. De dorpsschool dreigde verloren te gaan door een voorgenomen fusie van het bestuur. Deze fusie zou betekenen dat de school, die een belangrijke functie in het dorp vervult, zou verdwijnen.  

Mede dankzij de inspanningen van BBB heeft het huidige bestuur besloten dat de school kan worden overgedragen aan een nieuw bestuur. De medezeggenschapsraad, de dorpsraad en de Gemeente Alkmaar gaan nu samen op zoek naar geschikte kandidaten. Daarmee is de fusie afgewend en kan de school zelfstandig blijven bestaan. 

BBB-Kamerlid van Zanten: 
“Ik ben hier ontzettend blij mee. De rol die de school vervult voor het dorp, is van groot belang. Het is een basisvoorziening. Zonder school in de buurt stort alles in. Ik gun ieder kind een school op loopafstand. Daar blijf ik mij voor inzetten!”

Krimpcheck
Nadat BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas eind 2023 een mail van een bezorgde vader kreeg, pakte de nieuwe Onderwijswoordvoerder Claudia van Zanten de kwestie direct op. Van der Plas en van Zanten vroegen tijdens verschillende onderwijsdebatten aandacht voor de school in Grootschermer. Een motie van BBB voor een krimpcheck bij nieuw beleid werd in januari dit jaar aangenomen. Deze motie moet voorkomen dat kleine basisscholen op het platteland en in krimpregio’s verdwijnen. De gevolgen van nieuw beleid voor dorpsscholen moeten eerst inzichtelijk worden gemaakt door middel van de krimpcheck. 

Naast de aandacht voor de school tijdens debatten en de aangenomen motie, bracht Kamerlid van Zanten op 2 februari ook een bezoek aan de school in Grootschermer samen met de medezeggenschapsraad, de dorpsraad en bezorgde ouders.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

apr 23 2024

Stemmen vanuit het buitenland? Registreren kan tot 25 april

Wil je stemmen voor de verkiezingen van het Europees Parlement van 6 juni 2024?Zo kun je stemmen vanuit ...

apr 23 2024

Waterschapssloten en Gemeenschappelijk Landbouw Beleid Brabantse Delta

In april heeft het bestuur van Waterschap Brabantse Delta een voorstelgoedgekeurd waarin het zijn sloten ter beschikking stelt ...

apr 22 2024

‘Wet Betaalbare Huur’ vergroot woonproblematiek

De Wet Betaalbare Huur, die op 1 juli aanstaande zou moeten ingaan, gaat leiden tot onvoldoende betaalbare huurwoningen ...