Reactie BBB op verslag Informateur Putters

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Reactie BBB op verslag Informateur Putters

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Reactie BBB op verslag Informateur Putters

Gepubliceerd op: 14-03-2024

BBB gaat verder praten met PVV, VVD en NSC om te komen tot een programkabinet, zoals informateur Putters deze vorm van een Kabinet verwoordt in zijn eindverslag.

“Ik ben blij dat wij na een woelige periode van gesprekken samen met PVV, VVD, en NSC op een punt zijn gekomen dat we nu ook concreet over de inhoud van een definitief akkoord kunnen gaan praten. De combinatie van deze vier partijen doet recht aan de verkiezingsuitslag.  De burger heeft zich in meerderheid uitgesproken voor een centrumrechts kabinet. Het kabinet is er nog niet, maar met de resultaten van onze gesprekken zitten we op de goede weg”, aldus BBB-partijleider Caroline van der Plas.

Het programkabinet steunt op een hoofdlijnenakkoord met kaders (waaronder een financieel kader) en concrete doelen over bepaalde onderwerpen. Aan de orde komen in ieder geval: landbouw, voedselzekerheid, visserij, bestaanszekerheid, zorg, vestigingsklimaat, internationale vraagstukken, veiligheid en asiel en migratie. 

Uiteraard stappen wij de onderhandelingen in met het BBB-verkiezingsprogramma als uitgangspunt. Over bewindspersonen en de verdeling van ministeries zijn in deze fase van de formatieronde nog geen afspraken gemaakt. Dit zal aan de orde komen in de volgende ronde(s).

Uiteindelijk zal dit allemaal moeten leiden tot een regieakkoord op hoofdlijnen, dat recht doet aan de centrumrechtse verkiezingsuitslag. Mocht dit programkabinet een feit worden, zullen de vier partijleiders; Geert Wilders (PVV), Dilan Yeşilgöz (VVD), Pieter Omtzigt (NSC) en BBB-partijleider Caroline van der Plas in de Tweede Kamer blijven. Wie straks de minister-president wordt, wordt pas op een later moment besloten.

BBB heeft grote waardering voor de rol die informateur Kim Putters de afgelopen weken heeft vervuld en we bedanken hem en zijn ambtelijke staf voor de constructieve gesprekken en het vele werk dat zij hebben verzet.

Het volledige verslag van Kim Putters is hier te vinden.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

apr 23 2024

Stemmen vanuit het buitenland? Registreren kan tot 25 april

Wil je stemmen voor de verkiezingen van het Europees Parlement van 6 juni 2024?Zo kun je stemmen vanuit ...

apr 23 2024

Waterschapssloten en Gemeenschappelijk Landbouw Beleid Brabantse Delta

In april heeft het bestuur van Waterschap Brabantse Delta een voorstelgoedgekeurd waarin het zijn sloten ter beschikking stelt ...

apr 22 2024

‘Wet Betaalbare Huur’ vergroot woonproblematiek

De Wet Betaalbare Huur, die op 1 juli aanstaande zou moeten ingaan, gaat leiden tot onvoldoende betaalbare huurwoningen ...