Gevolgen gaswinning Groningen zijn nog steeds voelbaar

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Gevolgen gaswinning Groningen zijn nog steeds voelbaar

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Gevolgen gaswinning Groningen zijn nog steeds voelbaar

Gepubliceerd op: 06-03-2024

Eindelijk is na jaren ellende, stress, verdriet en onzekerheid, een definitief einde in zicht voor de gaswinning in Groningen. Met het wetsvoorstel wat er vandaag in de Tweede Kamer wordt besproken, wordt de gaswinning uit het Groningenveld per 1 oktober van dit jaar formeel beëindigd, of wellicht nog eerder als dat mogelijk is. Maar het vertrouwen is laag. Dat vertrouwen herstellen is waar we nu mee verder moeten. Die taak is niet afgerond. Nog lang niet. Want de taak die nu voor ons ligt is de taak van het vertrouwen herstellen.

‘Groningers zijn ten koste van alles decennialang het wingewest van Nederland geweest. Daar komt nu een einde aan en dat is goed. Maar daarmee zijn we er niet. Want de gevolgen zijn nog steeds overal voelbaar in Groningen. Het vertrouwen is laag. Dat tij moet nog steeds gekeerd worden en laten we alles doen om de ereschuld weg te werken en samen naar een nieuw begin te gaan.’ aldus Henk Vermeer in het debat Mijnbouw vandaag in de Tweede Kamer.

Laten we niet vergeten dat het verdriet en de schade niet zomaar verdwijnen. De gevolgen van al die jaren aan gaswinning laten diepe wonden achter, zowel fysiek als mentaal. BBB wil dat er nu gewerkt wordt aan herstel. We moeten leren van onze fouten en eerlijk zijn naar de gedupeerden toe. Eerst moeten we het vertrouwen herstellen voordat we verder kunnen bouwen aan een nieuw begin voor Groningen.

Bekijk hier de hele inbreng van Henk Vermeer.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

apr 23 2024

Stemmen vanuit het buitenland? Registreren kan tot 25 april

Wil je stemmen voor de verkiezingen van het Europees Parlement van 6 juni 2024?Zo kun je stemmen vanuit ...

apr 23 2024

Waterschapssloten en Gemeenschappelijk Landbouw Beleid Brabantse Delta

In april heeft het bestuur van Waterschap Brabantse Delta een voorstelgoedgekeurd waarin het zijn sloten ter beschikking stelt ...

apr 22 2024

‘Wet Betaalbare Huur’ vergroot woonproblematiek

De Wet Betaalbare Huur, die op 1 juli aanstaande zou moeten ingaan, gaat leiden tot onvoldoende betaalbare huurwoningen ...