Een klucht in 3 delen. Groen wordt ingeruild voor grijs..

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Een klucht in 3 delen. Groen wordt ingeruild voor grijs..

Gepubliceerd op: 06-10-2021

BBB staat voor BoerBurgerBeweging. Wij zijn de stem van én voor het platteland. Niet alleen in campagnetijd, maar ALTIJD. De leefbaarheid van ons prachtige platteland met zijn boerennatuur, koeien in de wei, bossen en dorpen is in gevaar. De huidige politiek ruilt groen in moordend tempo in voor grijs. Distributiecentra, datacenters, mega-zonneparken, mega-windparken in zee en op IJsselmeer. Het platteland wordt ervoor opgeofferd.

——————————————————————————————————————————————————————

Een klucht in drie delen. Het rookgordijn.?

1. Partijen die wijzen naar het linker paneel en ons laten zien hoe zij ‘het landschap willen inrichten’.
2. Met het gordijn in het midden illustreren zij hun “ideale plaatje” van Nederland.

3. De uitwerking, wat er daadwerkelijk gebeurt, is te zien op het rechter paneel. Meer woningen, meer industrie, minder groen. Vooral, heel veel grijs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

——————————————————————————————————————————————————————

BBB strijdt voor de miljoenen inwoners van het platteland. Mensen die zich net als BBB grote zorgen maken over de leefbaarheid op het platteland. Terwijl honderden miljoenen worden gestoken in stedelijke ontwikkeling en revitalisering van wijken, moeten mensen op het platteland smeken of alsjeblieft de bibliotheek of het zwembad mag openblijven. Door het verdwijnen van allerlei voorzieningen op het platteland, lopen de dorpen straks leeg.

In Nederland werken en wonen boeren en burgers in goede harmonie op het platteland. Zij zorgen samen voor werkgelegenheid, toerisme, reacreatie, landschapsbeheer. Zij zorgen dagelijks voor onze groene ruimte en sociale binding op het platteland. Maar door het Haagse gevecht om de ruimte moeten boeren, onze voedselmakers die het kloppende hart van het platteland vormen, weg. Boeren, vaak families die al generaties op dezelfde plek boer zijn, worden uitgekocht om plaats te maken voor wensnatuur. Of voor industrie. Groene weilanden en vruchtbare landbouwgrond maken plaats voor blokkendozen. Waar koeien graasden komen mega-zonneparken, in handen van buitenlandse investeerders.

BBB is trots op het unieke platteland van Nederland, met al zijn tradities, folklore en noaberschap. Een platteland waar elk weekend duizenden mensen uit de stad naar toekomen voor de schone lucht, het landschap en de gezelligheid. Maar als het zo doorgaat, verdwijnt dit binnen een paar decennia. Als we groen blijven inruilen voor grijs, hebben we straks geen lokale voedselmakers meer, dan kunnen mensen uit de stad niet meer recreëren op ons platteland. Dan is Nederland één grote blokkendoos waar mensen anoniem naast elkaar leven.

Nederland verdient een overheid die onze tradities, ons landschap, onze voedselmakers en onze burgers koestert, in plaats van met een enorme grondhonger ons platteland in de uitverkoop zet. Dát is waar BBB voor staat en waar BBB zich voor zal blijven inzetten!

Word ook lid van BBB en sluit je aan! https://oud.boerburgerbeweging.nl/word-lid/

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jun 2 2023

BBB vestigt hoop op Defensiefondsen om VDL Nedcar te redden

De Tweede Kamerfractie van de BBB heeft belangrijke Kamervragen gesteld over detoekomst van VDL Nedcar, een grote autofabrikant ...

mei 24 2023

BBB en GroenLinks stellen Kamervragen over online piramidespellen, zoals IM Academy

De leden Van der Lee (GroenLinks) en Van der Plas (BBB) hebben schriftelijke vragen gesteld aan de minister ...

mei 24 2023

BBB & JA21 schakelen hulp van Brussel in om Nederland snel van stikstofslot te krijgen

Reactie Van der Wal op initiatiefnota stikstof biedt nieuwe aanknopingspunten BBB en JA21 gaan op zeer korte termijn ...