“Kom dan zelf met een oplossing!”

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

“Kom dan zelf met een oplossing!”

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

“Kom dan zelf met een oplossing!”

Gepubliceerd op: 21-12-2021

In de oppositie krijgen partijen vaak het verwijt dat ze zelf geen oplossingen hebben en alleen maar tegen het coronabeleid zijn. Nu heeft BBB wel degelijk ook oplossingen en die dragen we ook aan. Maar dat wil helaas niet zeggen dat ze ook overgenomen worden.

Communicatie

Als het gaat om het Corona beleid dan heeft BBB al ruim tachtig moties ingediend of mede ingediend. In 28 keer van de gevallen was BBB de initiatiefnemer van de motie. Hiervan gingen 11 moties over betere communicatie. Een van de dingen waar BBB zich hard voor maakt is het naleven van de basisregels en communicatie over het belang ervan. Het OMT heeft meerdere keren aangegeven dat als de basismaatregelen beter zouden zijn nageleefd, extra maatregelen niet of minder nodig waren geweest. 

Steunmaatregelen

Zes moties gingen over steunmaatregelen. BBB is van mening dat ondernemers niet de dupe mogen worden van gedwongen sluitingen. Dit kan niet vallen onder het bedrijfsrisico, het gaat hier om zeer bijzondere omstandigheden die niemand kon voorzien.

Testen en CTB

Maar liefst 17 moties gingen over het testen of het Coronatoegangsbewijs. BBB heeft zich ingezet voor bereikbaarheid van testlocaties binnen een half uur en de inzet van serologische testen. Daarnaast is BBB tegen de inzet van het Coronatoegangsbewijs waarbij een vaccinatie standaard een groen vinkje oplevert, ook als iemand positief test. BBB heeft bovendien voorgesteld om jongeren uit te zonderen van de testsamenleving.

Zorg

Als het gaat om de zorg heeft BBB 14 moties ingediend, variërend van het inzetten van geneesmiddelen tot het inzetten van personeel uit het buitenland, het niet verzwaren van de eisen voor BIG registratie, opleiden van zorgpersoneel, het inzetten van geld voor handhaving voor de zorg en natuurlijk de zorgbonus.

Uitzonderingen

BBB heeft ook vaak gepleit voor uitzonderingen van regels, zo’n 12 moties gingen daarover. BBB nam het onder andere op voor de sportbranche, de kermisbranche, de transportbranche, de evenementenbranche en de contactberoepen. 

Overige

Van de overige moties waren er een aantal bedoeld om het Kabinet zich te laten uitspreken tegen lockdown, 2G of vaccinatieplicht. Maar ook bijvoorbeeld voor het maken van scenario’s voor een nieuwe uitbraak of het leren van lessen over de boostercampagne. 

BBB kwam met het plan voor een Corona Cold Case team, waarbij met nieuwe mensen naar de aanpak van Corona wordt gekeken. Helaas haalde deze motie, net zoals de meeste moties, het niet. 

*Tekst gaat verder onder de video*

 

Een van de laatste moties ging over een herstelplan om mensen weer met elkaar te verbinden. Want een van de grootste gevolgen van deze pandemie en het overheidsbeleid vindt BBB de polarisatie in de samenleving waarbij groepen mensen tegen elkaar zijn opgezet. 

Met wie werkt BBB samen?

BBB werkt vaak samen met van Haga, dat komt niet in de laatste plaats omdat hij naast BBB zit in de Kamer. BBB diende twee keer een motie in met Stoffer (SGP), Paternotte (D66), Gündogan (Volt), Omtzigt, Westerveld (GL) en Wilders (PVV). Er is 1 keer een motie ingediend met Simons (bij1), van der Staaij (SGP), Marijnissen (SP) en van Houwelingen (FvD). Met Pouw-Verweij (JA21) is 5 keer een motie ingediend, met Kuzu (DENK) 7 keer en met den Haan 8 keer. BBB werkt dus met bijna alle oppositie partijen samen, maar amper met de coalitiepartijen. 

 

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jul 17 2024

BBB Utrecht: Afschieten van probleemwolf is enige oplossing

Met grote bezorgdheid hebben wij kennisgenomen van het schokkende incident van gisteren, 16 juli 2024, waarbij een kind ...

jul 16 2024

BBB-delegatie start in het Europees Parlement

De delegatie van BBB is vandaag officieel gestart in het Europees Parlement. Bij de Europese verkiezingen van 6 ...

jul 13 2024

BBB Zeeland: Guus Baert geïnstalleerd als lid van Provinciale Staten

Tijdens de Statenvergadering 5 juli j.l. is Guus Baert officieel geïnstalleerd als lid van de Provinciale Staten. Guus ...