Mariska Rikkers en Marieke Wijen-Nass namens BBB in Tweede Kamer

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Mariska Rikkers en Marieke Wijen-Nass namens BBB in Tweede Kamer

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Mariska Rikkers en Marieke Wijen-Nass namens BBB in Tweede Kamer

Gepubliceerd op: 14-06-2024

Met het aanstaande vertrek van BBB-Kamerleden Mona Keijzer en Gijs Tuinman naar het nieuwe kabinet krijgt BBB twee nieuwe Kamerleden. De Friese Mariska Rikkers en de Limburgse Marieke Wijen-Nass zullen waarschijnlijk nog voor het zomerreces worden beëdigd als volksvertegenwoordigers voor BBB in de Tweede Kamer. 

Rikkers en Wijen-Nass zijn respectievelijk nr 10 en 11 op de kandidatenlijst. Omdat de nummer 8, Jean Rummenie, eveneens beoogd staatssecretaris is en Nicki Pouw-Verweij haar Kamerzetel nu niet inneemt, zijn zij de eerste aangewezenen. Beiden hebben aangegeven beschikbaar te zijn. 

Mariska (46) is getrouwd met Ben en heeft 2 kinderen. Zij woont in de Friese gemeente Weststellingwerf. Daar is zij ook vijf jaar wethouder geweest. Haar portefeuilles waren Jeugdzorg, Verkeer en Vervoer en Openbare Ruimte. Daarnaast is zij ondernemer. Haar specialisme ligt op het gebied van jeugdzorg, de participatiewet en armoede en schulden.

Rikkers: “Ik sta te popelen om als Kamerlid voor BBB aan de slag te gaan. Naast mijn ervaring als gemeentebestuurder breng ik ook een stukje Noord-Nederland mee naar de Kamer.”

Marieke (31) is getrouwd met Tom en woont in het Limburgse Gulpen. Zij groeide op, op het platteland. Momenteel is zij adjunct Officier van Justitie bij het Openbaar Ministerie in Limburg. Deze ervaring en haar ervaring als advocaat neemt zij mee naar de Tweede Kamer. Daarnaast was zij 10 jaar gemeenteraadslid in Gulpen-Wittem.

Wijen-Nass: “Ik voel mij zeer vereerd om als Kamerlid aan de slag te mogen gaan voor BBB. Daarnaast ben ik heel blij dat het prachtige Limburgse platteland nog meer vertegenwoordigd wordt in de Tweede Kamer. Ik heb heel veel zin in dit nieuwe avontuur!”

Partijleider en fractievoorzitter Caroline van der Plas is blij met de komst van de 2 nieuwe Kamerleden: “Deze 2 vrouwen brengen allebei een berg ervaring en kennis met zich mee. Ook brengen zij een stukje van de mooie noordelijke en zuidelijke regio’s mee naar Den Haag. Zij zijn een aanwinst voor onze fractie en ik kan niet wachten om ze te verwelkomen in ons BBB-team”.

De reden dat Kandidaat-Kamerlid Nicki Pouw-Verweij haar plek in de Tweede Kamer niet zal innemen heeft te maken met haar privésituatie. Momenteel is zij druk met haar medische specialisatie ‘Ouderengeneeskunde’, een opleiding die drie jaar duurt. Wél is zij sinds juni in dienst als senior beleidsadviseur Zorg voor de Tweede Kamerfractie van BBB. Ze is ‘blij om weer als arts aan de slag te gaan, maar ook om BBB in de Tweede Kamer als beleidsadviseur op het gebied volksgezondheid, welzijn en sport te kunnen ondersteunen’.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jul 17 2024

BBB Utrecht: Afschieten van probleemwolf is enige oplossing

Met grote bezorgdheid hebben wij kennisgenomen van het schokkende incident van gisteren, 16 juli 2024, waarbij een kind ...

jul 16 2024

BBB-delegatie start in het Europees Parlement

De delegatie van BBB is vandaag officieel gestart in het Europees Parlement. Bij de Europese verkiezingen van 6 ...

jul 13 2024

BBB Zeeland: Guus Baert geïnstalleerd als lid van Provinciale Staten

Tijdens de Statenvergadering 5 juli j.l. is Guus Baert officieel geïnstalleerd als lid van de Provinciale Staten. Guus ...