Natuurherstelwet mede dankzij BBB in de ijskast!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Natuurherstelwet mede dankzij BBB in de ijskast!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Natuurherstelwet mede dankzij BBB in de ijskast!

Gepubliceerd op: 22-03-2024

EU-milieuministers gaan maandag niet stemmen over de Europese Natuurherstelwet. Er is op dit moment onvoldoende steun voor het plan-Timmermans, zo blijkt uit een bericht van de Telegraaf. De Natuurherstelwet gaat nu in de ijskast en het is onduidelijk of het er ooit weer uitgehaald zal worden.

Op 5 maart werd een BBB-motie aangenomen die de Minister voor Natuur en Stikstof opriep om tégen de Natuurherstelverordening te stemmen en blokkerende minderheden te zoeken.

BBB-fractievoorzitter van der Plas: “Dit uitstel van stemming is een overwinning voor Nederland en voor de landbouwsector! Hier hebben we ons als partij enorm voor ingezet en vandaag blijkt dat die inspanningen ook zijn beloond. Zo zie je maar dat de aankondiging van onze Nederlandse tegenstem wel degelijk telt! Wij hebben de toon gezet en dat ook (nog!) zonder EU-zetel. Als het aan ons ligt gaat ons land niet  verder op slot. Het wordt tijd voor een breed gedragen landbouwvisie die voor en samen met de landbouwsector wordt opgesteld. Maar we zijn er nog niet: deze Natuurherstelwet moet definitief worden weggestemd. Hopelijk kunnen we hier in een nieuw kabinet snel werk van maken.”

BBB is en blijft tegen de natuurherstelverordening. De natuurherstelverordening gaat enorm veel geld kosten, en is een verscherping van de al bestaande Europese verplichtingen. We kunnen op dit moment al niet voldoen aan de huidige verplichtingen. Een verdere aanscherping zet de sector op slot en zal Nederlandse boeren extra hard raken.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jul 17 2024

BBB Utrecht: Afschieten van probleemwolf is enige oplossing

Met grote bezorgdheid hebben wij kennisgenomen van het schokkende incident van gisteren, 16 juli 2024, waarbij een kind ...

jul 16 2024

BBB-delegatie start in het Europees Parlement

De delegatie van BBB is vandaag officieel gestart in het Europees Parlement. Bij de Europese verkiezingen van 6 ...

jul 13 2024

BBB Zeeland: Guus Baert geïnstalleerd als lid van Provinciale Staten

Tijdens de Statenvergadering 5 juli j.l. is Guus Baert officieel geïnstalleerd als lid van de Provinciale Staten. Guus ...