Natuurherstelwet mede dankzij BBB in de ijskast!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Natuurherstelwet mede dankzij BBB in de ijskast!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Natuurherstelwet mede dankzij BBB in de ijskast!

Gepubliceerd op: 22-03-2024

EU-milieuministers gaan maandag niet stemmen over de Europese Natuurherstelwet. Er is op dit moment onvoldoende steun voor het plan-Timmermans, zo blijkt uit een bericht van de Telegraaf. De Natuurherstelwet gaat nu in de ijskast en het is onduidelijk of het er ooit weer uitgehaald zal worden.

Op 5 maart werd een BBB-motie aangenomen die de Minister voor Natuur en Stikstof opriep om tégen de Natuurherstelverordening te stemmen en blokkerende minderheden te zoeken.

BBB-fractievoorzitter van der Plas: “Dit uitstel van stemming is een overwinning voor Nederland en voor de landbouwsector! Hier hebben we ons als partij enorm voor ingezet en vandaag blijkt dat die inspanningen ook zijn beloond. Zo zie je maar dat de aankondiging van onze Nederlandse tegenstem wel degelijk telt! Wij hebben de toon gezet en dat ook (nog!) zonder EU-zetel. Als het aan ons ligt gaat ons land niet  verder op slot. Het wordt tijd voor een breed gedragen landbouwvisie die voor en samen met de landbouwsector wordt opgesteld. Maar we zijn er nog niet: deze Natuurherstelwet moet definitief worden weggestemd. Hopelijk kunnen we hier in een nieuw kabinet snel werk van maken.”

BBB is en blijft tegen de natuurherstelverordening. De natuurherstelverordening gaat enorm veel geld kosten, en is een verscherping van de al bestaande Europese verplichtingen. We kunnen op dit moment al niet voldoen aan de huidige verplichtingen. Een verdere aanscherping zet de sector op slot en zal Nederlandse boeren extra hard raken.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

apr 23 2024

Stemmen vanuit het buitenland? Registreren kan tot 25 april

Wil je stemmen voor de verkiezingen van het Europees Parlement van 6 juni 2024?Zo kun je stemmen vanuit ...

apr 23 2024

Waterschapssloten en Gemeenschappelijk Landbouw Beleid Brabantse Delta

In april heeft het bestuur van Waterschap Brabantse Delta een voorstelgoedgekeurd waarin het zijn sloten ter beschikking stelt ...

apr 22 2024

‘Wet Betaalbare Huur’ vergroot woonproblematiek

De Wet Betaalbare Huur, die op 1 juli aanstaande zou moeten ingaan, gaat leiden tot onvoldoende betaalbare huurwoningen ...