Nederland in recessie, zorg voor perspectief!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Nederland in recessie, zorg voor perspectief!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Nederland in recessie, zorg voor perspectief!

Gepubliceerd op: 20-12-2023

Nederland bevindt zich in een recessie, de belastingopbrengsten vallen tegen én verdere krimp van de economie is niet uitgesloten. Meer dan ooit moeten we ons inspannen voor een robuust verdienvermogen.

Recessie
Nederland bevindt zich in een recessie. Onze export krimpt en de bestedingen van huishoudens lopen terug. Ook de afkoelende economie in andere EU staten zoals Duitsland zorgt voor een gespannen situatie. Voor het eerst sinds lange tijd vallen belastingopbrengsten tegen. De opbrengsten uit de energiebelasting vallen 1,5 miljard lager uit, dat is 25% lager dan bij de miljoenennota. Dit komt door een lager verbruik van burgers maar ook door een daling van de industriële productie. Als die structureel blijkt te zijn, is dat extra zorgelijk. Wat is de verwachting van de minister? 

Henk Vermeer stelde namens BBB vragen over de verwachtingen en welke oplossingen het kabinet op de korte termijn ziet. BBB wil dat er gekeken wordt naar de lastendruk voor ondernemers en burgers en dat we ons gaan inspannen voor een robuust verdienvermogen.

Er wordt steeds meer gevraagd van het mkb, de slijterijen, de tuinders. De verlaging van de mkb winstvrijstelling, het beperken van de vrijstelling in de WKK energielevering voor kleine tuinders. De suikerbelasting die ook fruittelers raakt. Van ongeveer elke wet die bij het Belastingplan behandeld is, is sprake van een verhoging terwijl overheidsuitgaven niet dalen en de economie krimpt. 

‘Deze keuze is wat ons betreft onverstandig. De burger werkt niet voor de overheid en het bedrijfsleven is geen pinautomaat. En wie de kip met de gouden eieren slacht, komt om van de honger of is veroordeeld tot het bijeen scharrelen van een dieet van afval, zaden en insecten.’ aldus Henk Vermeer.

Bekijk hier de gehele inbreng van Henk Vermeer.bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jul 17 2024

BBB Utrecht: Afschieten van probleemwolf is enige oplossing

Met grote bezorgdheid hebben wij kennisgenomen van het schokkende incident van gisteren, 16 juli 2024, waarbij een kind ...

jul 16 2024

BBB-delegatie start in het Europees Parlement

De delegatie van BBB is vandaag officieel gestart in het Europees Parlement. Bij de Europese verkiezingen van 6 ...

jul 13 2024

BBB Zeeland: Guus Baert geïnstalleerd als lid van Provinciale Staten

Tijdens de Statenvergadering 5 juli j.l. is Guus Baert officieel geïnstalleerd als lid van de Provinciale Staten. Guus ...