Onze ouderenzorg verdient meer steun

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Onze ouderenzorg verdient meer steun

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Onze ouderenzorg verdient meer steun

Gepubliceerd op: 05-09-2023

Onze ouderenzorg verdient meer steun. Steun in de vorm van meer geld, meer tijd voor de patiënt en minder regeldruk & vinkjeslijstjes. Zodat zorgmedewerkers kunnen doen wat ze willen en kunnen: zorgen. – Nicki Pouw-Verweij was vandaag samen met Caroline van der Plas aanwezig bij de Landelijke Actiedag Ouderenzorg.

“Eén derde van de verzorgingstehuizen sluit. De indicatiestellingen voor de verpleeghuizen gaan omhoog. We bezuinigen op de thuiszorg en op de wijkverpleegkundigen. Allemaal tegelijkertijd. Wie heeft dat bedacht? Dat kan nooit iemand geweest zijn die aan het bed van die patiënten heeft gestaan. Die die cliënten geholpen heeft. Die die telefoon op heeft moeten nemen als er weer iemand opgenomen moest worden uit het ziekenhuis in een verpleeghuis en er was weer geen plek. Dat kan niet.

Er moet iemand uit de zorg over de zorg gaan praten!

Dus ik dacht: waarom gaat er niet een verpleegkundige, een verzorgende, een arts, iemand die daadwerkelijk met de handen aan het bed gestaan heeft, wat zeggen over de zorg? Dus toen ik de vraag kreeg: wil je politiek actief worden? Is dat de reden geweest dat ik dacht: ik ga dat doen, want er moet iemand uit de zorg over de zorg gaan praten en niet alleen maar mensen die in hun Haagse bubbeltje denken.” aldus Nicki Pouw Verweij.

“Wij weten dat het gaat om geld, want dat is heel erg belangrijk. Maar het gaat ook vooral om tijd. Tijd voor de patiënt, voor de cliënt. Tijd dat je niet op een toetsenbordje zit te tikken en allerlei registraties zit bij te houden waar niemand wat aan heeft. Maar tijd voor waar het om gaat. Om die zorg te leveren, die aandacht te leveren, dat bezig zijn met patiënten op een manier waar de patiënt echt wat aan heeft. En dat is toch voor ons allemaal de reden dat we ooit in de zorg zijn gaan werken? Omdat dat is waar het om gaat, omdat je dat contact, daar ga je voor. Je wil het leven van de persoon, ook al ben je daar maar heel even, ietsje beter maken. Dat is waar de zorg uiteindelijk om draait.”

BBB zet zich in voor de menselijke maat terug in de zorg. En dat betekent meer tijd en meer geld zodat jullie je werk goed kunnen doen.

Bekijk hier onder de speech van Nicki Pouw-Verweij terug.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jun 19 2024

BBB toegetreden tot centrumrechtse EVP-Fractie

Deze week heeft de EVP-Fractie het formele besluit genomen tot toetreding van de twee verkozen aanstaande Europarlementariërs van ...

jun 17 2024

Oostenrijkse stem vóór Natuurherstelverordening ‘alle perken te buiten’ 

De Europese natuurherstelverordening gaat er toch komen. Maandag stemden de 27 ministers van Milieu uit de EU-lidstaten in ...

jun 17 2024

Wisselingen van de wacht bij BBB-fractie Waterschap Scheldestromen

BBB-fractievoorzitter Tom van der Meer heeft besloten zijn functie bij Waterschap Scheldestromen neer te leggen vanwege gezondheidsredenen. Sinds ...