Uitspraken BBB-kamerlid Mona Keijzer over antisemitisme zijn op cijfers en feiten gebaseerd

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Uitspraken BBB-kamerlid Mona Keijzer over antisemitisme zijn op cijfers en feiten gebaseerd

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Uitspraken BBB-kamerlid Mona Keijzer over antisemitisme zijn op cijfers en feiten gebaseerd

Gepubliceerd op: 24-05-2024

Vandaag werd bekend dat een groep moslims aangifte doet tegen BBB-Kamerlid Mona Keijzer, omdat ze in een talkshow sprak over integratie van nieuwkomers uit landen met een overwegend islamitisch geloof en cultuur. Daarin zei Keijzer dat ‘Jodenhaat bijna onderdeel is van de islamitische cultuur’.

De uitspraak van Mona Keijzer, waarin zij nadrukkelijk aangaf dat niet alle moslims Joden haten, is gebaseerd op cijfers uit diverse onderzoeken. Zo stelde het onderzoek van het Arab Center for Research and Policy Studies dat 67% van de mensen in Islamitische landen de gruwelijke slachtpartij van Hamas op 7 oktober een ‘legitieme verzetsoperatie’ vond.

Een notitie van hoogleraar en politiek socioloog, Ruud Koopmans, die werd ingebracht tijdens een recente hoorzitting in de Tweede Kamer, over antisemitisme stelt dat antisemitische opvattingen ‘bijzonder sterk zijn verbreid onder moslims’. Vooral onder moslims die een fundamentalistische geloofsopvatting hebben is antisemitisme veel sterker verbreid.

Mona Keijzer: “De BBB maakt zich zorgen over Jodenhaat en het aantal antisemitische incidenten in ons land dat de laatste maanden enorm gestegen is. Wij strijden daartegen en wij strijden voor de vrijheid om problemen te benoemen en doen dat onderbouwd met feiten en cijfers. Wij zijn blij met de paragraaf over integratie in het Hoofdlijnenakkoord en staan daar vol achter. Vrijheid van meningsuiting is een van de pijlers onder onze democratische rechtsstaat. Die moet, net als de Joden in Nederland, worden beschermd.”

In een democratische rechtsstaat heeft iedereen het recht om aangifte te doen bij de politie waarbij het Openbaar Ministerie besluit om wel of niet te vervolgen. De rechter bepaalt of er strafbare feiten zijn gepleegd. Zo werkt het. Wij wachten het oordeel van Openbaar Ministerie in vertrouwen af.

Zie hier onder het fragment van BBB-Kamerlid Mona Keijzer bij Sophie en Jeroen.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jun 19 2024

BBB toegetreden tot centrumrechtse EVP-Fractie

Deze week heeft de EVP-Fractie het formele besluit genomen tot toetreding van de twee verkozen aanstaande Europarlementariërs van ...

jun 17 2024

Oostenrijkse stem vóór Natuurherstelverordening ‘alle perken te buiten’ 

De Europese natuurherstelverordening gaat er toch komen. Maandag stemden de 27 ministers van Milieu uit de EU-lidstaten in ...

jun 17 2024

Wisselingen van de wacht bij BBB-fractie Waterschap Scheldestromen

BBB-fractievoorzitter Tom van der Meer heeft besloten zijn functie bij Waterschap Scheldestromen neer te leggen vanwege gezondheidsredenen. Sinds ...