Voorkom verdere escalatie tussen Azerbeidzjan en Armenië

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Voorkom verdere escalatie tussen Azerbeidzjan en Armenië

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Voorkom verdere escalatie tussen Azerbeidzjan en Armenië

Gepubliceerd op: 19-10-2022

Het conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan wordt de laatste weken steeds heftiger. Wat BBB betreft moet de Europese Unie zich duidelijker hier tegen uitspreken en zich inzetten om verdere escalatie te voorkomen.

Het is een ingewikkeld conflict, lees hier wat er tussen deze landen speelt.

BBB volgt de ontwikkelingen rond de spanningen tussen Armenië en Azerbeidzjan nauwgezet. Het bloedvergieten en de mensenrechtenschendingen in de strijd om Nagorno-Karabach veroordelen wij zeer. Wie zich daar schuldig aan maakt moet daarvoor berecht worden. Armenië komt internationaal steeds verder in het nauw tussen Turkije en Azerbeidzjan, en ondertussen durft de EU zich nauwelijks uit te spreken vanwege de gasimport vanuit Baku.

BBB steunt de Europese waarnemingsmissie naar de grens om nieuwe escalatie te voorkomen. Het gesprek tussen de leiders van beide landen wat in Praag gevoerd werd onder leiding van de franse President Macron is mogelijk het begin van toenadering.

Hopelijk kan er ingezet worden op een oplossing die perspectief biedt in de langere termijn; eentje waar de bevolking van Artsach een vredige toekomst tegemoet gaat.”

Bron foto: NOS

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

feb 17 2024

Bericht namens BBB-gedeputeerde Maurits von Martels

Beste mensen, Er is veel ophef ontstaan over het bericht in de Agrio-bladen: 'Melkveebedrijf in Overijssel moet naar ...

feb 16 2024

BBB presenteert een veelbelovende concept-kandidatenlijst voor Europese Verkiezingen

Eerder werd al bekendgemaakt dat Sander Smit de beoogde BBB-lijsttrekker is voor de aankomende Europese Verkiezingen. Sander Smit ...

feb 16 2024

Tweede Kamer steunt moties BBB voor Nederlandse Visserijsector

Gisteren zijn er in de Tweede Kamer 2 moties aangenomen van Gijs Tuinman voor onze Nederlandse Visserijsector. Deze ...