Stikstof Vragenuur – Webinar

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Stikstof Vragenuur – Webinar

Gepubliceerd op: 16-10-2022

Vanuit de fractie Tweede Kamer organiseerden we ons eigen Vragenuur over Stikstof. Leden van BBB hebben de afgelopen dagen vragen kunnen stellen over het rapport Remkes en de kabinetsreactie. Caroline van der Plas en Femke Wiersma hebben hiervan de meeste vragen beantwoord in een webinar/video.

Johan Remkes presenteerde 5 oktober zijn rapport aan het kabinet voor het stikstofprobleem. In zijn boodschap stond hij stil bij de noodzaak om op zeer korte termijn minder stikstof uit te stoten, zodat er onder andere vergunningsruimte komt voor het legaliseren van de PAS-melders. Ook had hij aandacht voor de emotie die er leeft bij boeren. Of zoals Remkes dit treffend verwoorde: ‘De oprechte wanhoop in de ogen van redelijke mensen’. In zijn advies heeft Remkes met name aandacht voor de natuurdoelen, kritische depositie waarde (KDW), PAS-melders, het ‘stikstofkaartje’ en innovatie. BBB is op veel van deze plannen zeer kritisch en snapt dat er veel vragen zijn rondom dit rapport.

Afgelopen vrijdag 14 oktober heeft het kabinet een Kamerbrief verzonden met een bijlage over hoe het nu verder moet. Leden van BBB kregen de mogelijkheid om een vraag te stellen aan ons die we via onderstaande video hebben beantwoord.

Ook na de opnames kregen we nog vele vragen binnen. Sommigen waren al eerder gesteld, maar er zaten ook nieuwe tussen. We plaatsen deze week de antwoorden op alle ingediende vragen op onze website.

Bekijk hier onder de webinar (duur 1 uur)

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jun 2 2023

BBB vestigt hoop op Defensiefondsen om VDL Nedcar te redden

De Tweede Kamerfractie van de BBB heeft belangrijke Kamervragen gesteld over detoekomst van VDL Nedcar, een grote autofabrikant ...

mei 24 2023

BBB en GroenLinks stellen Kamervragen over online piramidespellen, zoals IM Academy

De leden Van der Lee (GroenLinks) en Van der Plas (BBB) hebben schriftelijke vragen gesteld aan de minister ...

mei 24 2023

BBB & JA21 schakelen hulp van Brussel in om Nederland snel van stikstofslot te krijgen

Reactie Van der Wal op initiatiefnota stikstof biedt nieuwe aanknopingspunten BBB en JA21 gaan op zeer korte termijn ...