Stikstof Vragenuur – Webinar

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Stikstof Vragenuur – Webinar

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Stikstof Vragenuur – Webinar

Gepubliceerd op: 16-10-2022

Vanuit de fractie Tweede Kamer organiseerden we ons eigen Vragenuur over Stikstof. Leden van BBB hebben de afgelopen dagen vragen kunnen stellen over het rapport Remkes en de kabinetsreactie. Caroline van der Plas en Femke Wiersma hebben hiervan de meeste vragen beantwoord in een webinar/video.

Johan Remkes presenteerde 5 oktober zijn rapport aan het kabinet voor het stikstofprobleem. In zijn boodschap stond hij stil bij de noodzaak om op zeer korte termijn minder stikstof uit te stoten, zodat er onder andere vergunningsruimte komt voor het legaliseren van de PAS-melders. Ook had hij aandacht voor de emotie die er leeft bij boeren. Of zoals Remkes dit treffend verwoorde: ‘De oprechte wanhoop in de ogen van redelijke mensen’. In zijn advies heeft Remkes met name aandacht voor de natuurdoelen, kritische depositie waarde (KDW), PAS-melders, het ‘stikstofkaartje’ en innovatie. BBB is op veel van deze plannen zeer kritisch en snapt dat er veel vragen zijn rondom dit rapport.

Afgelopen vrijdag 14 oktober heeft het kabinet een Kamerbrief verzonden met een bijlage over hoe het nu verder moet. Leden van BBB kregen de mogelijkheid om een vraag te stellen aan ons die we via onderstaande video hebben beantwoord.

Ook na de opnames kregen we nog vele vragen binnen. Sommigen waren al eerder gesteld, maar er zaten ook nieuwe tussen. We plaatsen deze week de antwoorden op alle ingediende vragen op onze website.

Bekijk hier onder de webinar (duur 1 uur)

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

feb 17 2024

Bericht namens BBB-gedeputeerde Maurits von Martels

Beste mensen, Er is veel ophef ontstaan over het bericht in de Agrio-bladen: 'Melkveebedrijf in Overijssel moet naar ...

feb 16 2024

BBB presenteert een veelbelovende concept-kandidatenlijst voor Europese Verkiezingen

Eerder werd al bekendgemaakt dat Sander Smit de beoogde BBB-lijsttrekker is voor de aankomende Europese Verkiezingen. Sander Smit ...

feb 16 2024

Tweede Kamer steunt moties BBB voor Nederlandse Visserijsector

Gisteren zijn er in de Tweede Kamer 2 moties aangenomen van Gijs Tuinman voor onze Nederlandse Visserijsector. Deze ...