Stikstof Vragenuur – Webinar

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Stikstof Vragenuur – Webinar

Gepubliceerd op: 16-10-2022

Vanuit de fractie Tweede Kamer organiseerden we ons eigen Vragenuur over Stikstof. Leden van BBB hebben de afgelopen dagen vragen kunnen stellen over het rapport Remkes en de kabinetsreactie. Caroline van der Plas en Femke Wiersma hebben hiervan de meeste vragen beantwoord in een webinar/video.

Johan Remkes presenteerde 5 oktober zijn rapport aan het kabinet voor het stikstofprobleem. In zijn boodschap stond hij stil bij de noodzaak om op zeer korte termijn minder stikstof uit te stoten, zodat er onder andere vergunningsruimte komt voor het legaliseren van de PAS-melders. Ook had hij aandacht voor de emotie die er leeft bij boeren. Of zoals Remkes dit treffend verwoorde: ‘De oprechte wanhoop in de ogen van redelijke mensen’. In zijn advies heeft Remkes met name aandacht voor de natuurdoelen, kritische depositie waarde (KDW), PAS-melders, het ‘stikstofkaartje’ en innovatie. BBB is op veel van deze plannen zeer kritisch en snapt dat er veel vragen zijn rondom dit rapport.

Afgelopen vrijdag 14 oktober heeft het kabinet een Kamerbrief verzonden met een bijlage over hoe het nu verder moet. Leden van BBB kregen de mogelijkheid om een vraag te stellen aan ons die we via onderstaande video hebben beantwoord.

Ook na de opnames kregen we nog vele vragen binnen. Sommigen waren al eerder gesteld, maar er zaten ook nieuwe tussen. We plaatsen deze week de antwoorden op alle ingediende vragen op onze website.

Bekijk hier onder de webinar (duur 1 uur)

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jan 25 2023

Kom jij stage lopen bij BBB in de Tweede Kamer?

De leukste Tweede Kamerfractie van Den Haag zoekt een stagiair voor het dossier ‘Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit’! Studeer ...

jan 23 2023

Nu verkrijgbaar: Gewoon Gezond Verstand

‘Meer dan de helft van de Nederlanders heeft het vertrouwen in de politiek verloren. Vooral het vertrouwen in ...

jan 18 2023

Behoud de salderingsregeling zonnepanelen!

Huishoudens met zonnepanelen kunnen op dit moment alle energie die ze terugleveren aan het elektriciteitsnet nog wegstrepen tegen ...