Wereldvoedseldag 2021!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Wereldvoedseldag 2021!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Wereldvoedseldag 2021!

Gepubliceerd op: 16-10-2021

Vandaag is het de Wereldvoedseldag 2021! ?????

Wereldvoedseldag is een internationale bewustwordingsdag die in 1979 in het leven is geroepen door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor voedselzekerheid. Meer dan 820 miljoen mensen, dat is ongeveer een op negen personen, gaat ‘s avonds met een lege maag naar bed.

De Verenigde Naties zegt het zelf: De grootste opgave in 2050 van deze wereld is voedselzekerheid! Met een alsmaar groeiende wereldbevolking zal de vraag naar voedsel blijven stijgen. Nederland heeft boeren die dat voedsel kunnen maken. Goed, veilig, duurzaam, betaalbaar en altijd beschikbaar. Nederland heeft de meest vruchtbare landbouwgrond ter wereld.
 
BoerBurgerBeweging blijft zich inzetten voor het behoud van de Nederlandse agrarische sector. De sector met de laagste ecologische voetafdruk ter wereld. De sector waar Nederland bekend om staat. De sector die een grote rol kan gaan spelen in voedselzekerheid en zijn kennis kan delen met landen over de hele wereld.
 
Zie hier de speech van Fractievoorzitter Caroline van der Plas bij het boerenprotest op het Malieveld 7 Juli 2021, waarin zij aandacht geeft aan het belang van voedselzekerheid in de wereld.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

feb 23 2024

Patiënten stellen Amsterdam UMC verantwoordelijk voor ‘mislukte gezichtsoperaties’, BBB stelt Kamervragen

Uit onderzoek van Zembla blijkt dat vier patiënten het Amsterdam UMC aansprakelijk stellen voor schade die zou zijn ...

feb 17 2024

Bericht namens BBB-gedeputeerde Maurits von Martels

Beste mensen, Er is veel ophef ontstaan over het bericht in de Agrio-bladen: 'Melkveebedrijf in Overijssel moet naar ...

feb 16 2024

BBB presenteert een veelbelovende concept-kandidatenlijst voor Europese Verkiezingen

Eerder werd al bekendgemaakt dat Sander Smit de beoogde BBB-lijsttrekker is voor de aankomende Europese Verkiezingen. Sander Smit ...