BBB-voorzitter Caroline van der Plas wint landelijke vrouwenaward ‘Verschilmaker 2020’

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB-voorzitter Caroline van der Plas wint landelijke vrouwenaward ‘Verschilmaker 2020’

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB-voorzitter Caroline van der Plas wint landelijke vrouwenaward ‘Verschilmaker 2020’

Gepubliceerd op: 06-03-2020

Voorzitter Caroline van der Plas van BoerBurgerBeweging heeft vandaag de landelijke vrouwenaward ‘Verschilmaker 2020’ gewonnen. Deze award wordt in het kader van Internationale Vrouwendag (8 maart) elk jaar uitgereikt door de landelijke vrouwenorganisatie Vrouwen van Nu.

Caroline van der Plas werd genomineerd vanwege haar sociale media-platform @BoerBurgerTweet, dat zij in 2015 oprichtte en in 2019 uiteindelijk leidde tot het BoerBurgerBoek. Op Boerburgertweet geeft zij boeren, tuinders een week de gelegenheid om via het account aan burgers te laten zien wat zij doen, hoe zij hun dieren verzorgen, hoe gewassen groeien, hoe er geoogst wordt, etc. Burgers kunnen direct vragen stellen aan de boer en krijgen meteen antwoord. Zo ontstaat er een brede dialoog. Ruim 200 boeren hebben al meegedaan voor velen was hun deelname een stimulans om zelf te blijven communiceren via hun eigen Twitter- en Facebookaccounts. Bij vele burgers is er veel meer begrip ontstaan voor boeren en de wijze van voedselproductie en meer waardering gekomen voor het voedsel van eigen bodem.

Communicatie
BoerBurgertTweet is zeker een vliegwiel geweest voor het opstarten van vele boer-burgerprojecten in Nederland en sinds de komst van Boerburgertweet, is bij diverse agrarische (belangen)organisaties meer besef ontstaan over hoe belangrijk het is om te communiceren met de maatschappij, meent Van der Plas. “Ik ben daar hartstikke trots op. Niet in de laatste plaats dankzij de belangeloze medewerking van de vele boeren en tuinders die hebben meegedaan en nu zelf ook beter en vaker communiceren met de maatschappij. En ook trots omdat BoerBurgerTweet volledig draait op vrijwilligheid. BoerBurgerTweet krijgt geen subsidies en wordt niet gesponsord, maar draait op het principe: Samen Sterk. Nooit had ik kunnen denken dat dit zo’n succes zou worden. Inmiddels volgen ruim 12.000 mensen Boerburgertweet op Twitter en nog eens 20.000 mensen via Facebook. Wekelijks een bereik van tien- en soms zelfs honderdduizenden mensen.”

BoerBurgerBeweging
Vorig jaar bundelde Van der Plas, in samenwerking met Remarkable Communicatie 21 boerenverhalen in het BoerBurgerBoek. Dit boek is inmiddels duizenden keren over de toonbank gegaan. Vorig jaar richtte Van der Plas samen met Wim Groot Koerkamp en Henk Vermeer de politieke partij BoerBurgerBeweging op. BBB doet op 17 maart 2021 mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. BBB is een plattelandspartij die het geluid van boeren, tuinders en andere inwoners op het platteland, in Den Haag wil laten horen en het grote belang van het bestaansrecht van de Nederlandse land- en tuinbouw en leefbaarheid op het platteland politiek wil agenderen.

Foto: Vrouwen van Nu

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

feb 17 2024

Bericht namens BBB-gedeputeerde Maurits von Martels

Beste mensen, Er is veel ophef ontstaan over het bericht in de Agrio-bladen: 'Melkveebedrijf in Overijssel moet naar ...

feb 16 2024

BBB presenteert een veelbelovende concept-kandidatenlijst voor Europese Verkiezingen

Eerder werd al bekendgemaakt dat Sander Smit de beoogde BBB-lijsttrekker is voor de aankomende Europese Verkiezingen. Sander Smit ...

feb 16 2024

Tweede Kamer steunt moties BBB voor Nederlandse Visserijsector

Gisteren zijn er in de Tweede Kamer 2 moties aangenomen van Gijs Tuinman voor onze Nederlandse Visserijsector. Deze ...