‘Bereikbaarheid platteland moet beter’

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

‘Bereikbaarheid platteland moet beter’

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

‘Bereikbaarheid platteland moet beter’

Gepubliceerd op: 25-01-2021

“De enige bus die hier in Drenthe langskomt, is de collectebus.”

BBB-kandidaat Derk-Evert Waalkens zegt het gekscherend in het RTV Drenthe-programma Cassata, maar de bereikbaarheid van het platteland met het openbaar vervoer moet echt veel beter, stelt de Assenaar.

BoerBurgerBeweging (BBB) pleit voor ‘gezond verstand voor gezond platteland’. Natuurbehoud is een belangrijk punt voor Waalkens, maar niet ten koste van boerenbedrijven. Hij vindt dat er momenteel te veel mensen over stikstof praten in Den Haag, terwijl ze er geen verstand van hebben. Ook behoud van voorzieningen op het platteland verdient volgens Waalkens meer aandacht.

Openbaar vervoer

Zo stuit de uitholling van het openbaar vervoer in Noord- en Oost-Nederland hem flink tegen de borst. “Overal worden bushaltes opgeheven, omdat daar de bus niet meer stopt. Het busvervoer in de Drentse dorpen moet beter.” Ook is de partij voorstander van de Lelylijn. “Maar die stopt alleen in Friesland en Groningen, daar hebben we in Drenthe verder niks aan. Daarom zou een spoorverbinding als de Nedersaksenlijn, tussen Groningen en Twente via Emmen, er ook moeten komen, daar heeft Drenthe wel wat aan.”

Lees meer en kijk op: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/166893/Drentse-kandidaat-BoerBurgerBeweging-Bereikbaarheid-platteland-moet-beter

Foto: RTV Drenthe

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

apr 25 2024

BBB vraagt lef en politieke wil van Adema in mestcrisis

BBB vraagt vandaag in het mestdebat om lef en politieke wil van minister Adema van LNV. Nederland heeft ...

apr 23 2024

Stemmen vanuit het buitenland? Registreren kan tot 25 april

Wil je stemmen voor de verkiezingen van het Europees Parlement van 6 juni 2024?Zo kun je stemmen vanuit ...

apr 23 2024

Waterschapssloten en Gemeenschappelijk Landbouw Beleid Brabantse Delta

In april heeft het bestuur van Waterschap Brabantse Delta een voorstelgoedgekeurd waarin het zijn sloten ter beschikking stelt ...