BoerBurgerBeweging komt in beweging

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BoerBurgerBeweging komt in beweging

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BoerBurgerBeweging komt in beweging

Gepubliceerd op: 13-08-2019

Naar aanleiding van een optreden van mede-initiatiefnemer Caroline van der Plas bij Nieuwe Oogst TV is er veel media-aandacht voor de ambitie van BoerBurgerBeweging om deel te nemen aan de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021. Aanvankelijk zou het Nieuwe Oogst TV-item gaan over BoerBurgerBegrip; een verklarende woordenlijst die onderdeel uitmaakt van het BoerBurgerBoek en ook op de website www.BoerBurgerBeweging.nl beschikbaar is. Het gebezigde vakjargon in de sector is namelijk frequent aanleiding tot verwarring in de media.

In haar enthousiasme over deze activiteiten heeft Caroline ook de mogelijke deelname aan de Tweede Kamerverkiezing genoemd, waarbij ze bestaande initiatieven, zoals met name genoemd BoerBewust en Stichting Agrifacts, een warm hart toedraagt. We willen benadrukken dat de rol van de BoerBurgerBeweging als additioneel dient te worden gezien op deze al bestaande initiatieven en dat we enkel op het politieke podium een meerwaarde zien.

BoerBurgerBeweging hanteert hierbij één speerpunt: een eerlijk verhaal over voedsel(productie). In de berichtgeving over de agrarische sector is de nuancering vaak ver te zoeken en wordt niet zelden voorbijgegaan aan de grote economische betekenis van de sector.

Het is logisch dat de genoemde initiatieven, lokaal en landelijk, zich enigszins overvallen voelen door deze recente berichtgeving. Alle betrokkenen kunnen gerust zijn. We dienen allemaal hetzelfde doel: een sector die volop in beweging is een afgewogen, uitgebalanceerde stem te geven in de maatschappelijke discussie.

Het BoerBurgerBoek wordt op woensdag 16 oktober 2019 gelanceerd; niet toevallig valt dit samen met WereldVoedseldag. Belangstellenden voor dit boek vol met boerenverhalen, interactie met burgers en een verklarende begrippenlijst kunnen zich registreren op: https://oud.boerburgerbeweging.nl/boerburgerboek

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

apr 25 2024

BBB vraagt lef en politieke wil van Adema in mestcrisis

BBB vraagt vandaag in het mestdebat om lef en politieke wil van minister Adema van LNV. Nederland heeft ...

apr 23 2024

Stemmen vanuit het buitenland? Registreren kan tot 25 april

Wil je stemmen voor de verkiezingen van het Europees Parlement van 6 juni 2024?Zo kun je stemmen vanuit ...

apr 23 2024

Waterschapssloten en Gemeenschappelijk Landbouw Beleid Brabantse Delta

In april heeft het bestuur van Waterschap Brabantse Delta een voorstelgoedgekeurd waarin het zijn sloten ter beschikking stelt ...