Boeren en burgers tegen CETA!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Boeren en burgers tegen CETA!

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Boeren en burgers tegen CETA!

Gepubliceerd op: 06-02-2020

BoerBurgerBeweging zal zich, wanneer wij in de Tweede Kamer zitten, verzetten tegen handelsverdragen als CETA (EU-Canada), Mercosur (EU-Brazilië/Paraguay/Uruguay/Argentinië), TTIP 2.0 (EU-VS), EU-Thailand, etc. Wij zijn niet tegen handelsverdragen of handel in het algemeen, maar wel tegen verdragen die onze boeren geen gelijk speelveld bieden en waarbij goedkoop voedsel ons land binnenkomt, met lagere standaarden voor milieu en dierenwelzijn.

BoerBurgerBeweging roept boeren en burgers op om zich hier ook tegen te verzetten en deze week nog een e-mail te sturen aan de fracties in de Tweede Kamer die er nog niet van zijn overtuigd dat CETA een gedrocht van een verdrag is. Niet alleen voor onze boeren. Ook voor u als consument.

De producten uit werelddelen als Noord- en Zuid-Amerika en Azië (bijv. varkensvlees, kippenvlees, eieren, groenten) voldoen niet aan de strenge EU- en nóg strengere Nederlandse eisen. Er zijn lagere eisen voor dierenwelzijn, landen in deze werelddelen mogen gewasbeschermingsmiddelen gebruiken die hier verboden zijn en ook op het gebied van milieu gelden in daar lagere eisen.

Deze producten zullen echter voor u niet herkenbaar in het schap komen te liggen. Deze producten worden verwerkt in pizza’s, kant-en-klare maaltijden, soepen, sauzen, salades, etc. U kúnt als consument dus niet zelf kiezen of u deze producten wel of niet wilt eten. U gáát het eten. Ook al wilt u dat niet.

Een voorbeeld is het gevolg van het verdrag tussen de EU en Oekraïne, dat enkele jaren geleden wel geratificeerd is door Nederland. Weet u wat er nu gebeurt? Eieren uit legbatterijen komen massaal ons land binnen om te worden verwerkt in maaltijden, salades, koekjes, sauzen en soepen. Zonder dat u hier erg in heeft. En onze boeren mogen al sinds 2012 geen legbatterij-stallen meer hebben. Wij consumeren, wat wij niet mogen produceren!

Maak daarom als boer én burger vandaag nog bezwaar tegen CETA. Wij steunen de coalitie van boeren- en maatschappelijke organisaties tegen CETA in hun strijd om dit handelsverdrag met Canada NIET te laten ratificeren door de politiek. Via de website www.boerenstoppenceta.nl kunt u een e-mail sturen naar de nog twijfelende Kamerleden. Vooral ChristenUnie en SGP twijfelen nog. Help ze over de streep en uit als boer en burger uw zorgen en bezwaren! Wij consumeren wat wij niet mogen produceren!

 

Kabinet

Gek genoeg zijn Kabinetspartijen D66, CDA en VVD wel warm voorstander van dit soort verdragen. Heel erg vreemd. In ons land moeten boeren en burgers steeds meer maatregelen nemen ‘voor het klimaat en de natuur’, roept D66 dat ‘alleen kringlooplandbouw de toekomst is’, zegt Tjeerd de Groot dat we geen dieren meer moeten eten, willen de Kabinetspartijen een ‘eerlijke prijs voor de boer’ en intussen worden er via de achterdeur op grote schaal vlees en eieren geïmporteerd die niet aan onze strenge eisen voldoen. En ook nog eens veel goedkoper geproduceerd, zodat onze boeren daar niet tegen op kunnen. Hoezo eerlijke prijs, hoezo natuur en klimaat, hoezo kringlooplandbouw?

Laten we als boeren en burgers samen sterk zijn en de politiek ervan overtuigen dat wij dit in Nederland NIET WILLEN. Ga naar de website: www.boerenstoppenceta.nl of www.wijstoppenceta.nl en kom in actie!

Doe dit vóór 13 februari. Dan debatteert de Tweede Kamer over CETA. Op 16 februari wordt er uiteindelijk over gestemd. Als Nederland het verdrag niet ratificeert, kan CETA worden gestopt. Het verdrag kan alleen doorgaan met handtekeningen van ALLE lidstaten. Uw invloed op de politiek is dus zeer belangrijk!

Wilt u BoerBurgerBeweging helpen aan één of meer zetels in de Tweede Kamer en samen met ons van het Binnenhof het BoerBurgerBinnenhof maken? Word dan nu lid en stem op 17 maart 2021 op BBB, dé stem van en voor het platteland! BoerBurgerBondgenoot worden worden kan via www.boerburgerbeweging.nl/boerburgerbondgenoot.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

mei 26 2024

Plan om 2,5 miljoen zonnepanelen op IJsselmeer te leggen stuit op verzet, BBB stelt Kamervragen

Het ministerie van Economische zaken en klimaat werkt aan een plan om zogenaamde zonne-atollen te plaatsen op het ...

mei 24 2024

Uitspraken BBB-kamerlid Mona Keijzer over antisemitisme zijn op cijfers en feiten gebaseerd

Vandaag werd bekend dat een groep moslims aangifte doet tegen BBB-Kamerlid Mona Keijzer, omdat ze in een talkshow ...

mei 23 2024

Caroline van der Plas trots op Hoofdlijnenakkoord

Gisteren heeft Caroline van der Plas namens BBB haar inbreng geleverd in het debat over het eindverslag van ...