Drie Brabanders kandidaat-Kamerlid bij BoerBurgerBeweging

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Drie Brabanders kandidaat-Kamerlid bij BoerBurgerBeweging

Gepubliceerd op: 23-10-2020

Drie Brabanders doen op 17 maart namens BoerBurgerBeweging een gooi naar het Tweede Kamerlidschap. Wim Jaspers uit Someren (plek 5), Monique Flipsen-Verhagen uit Den Hout (10) en Wilbert Van Lanen uit Bakel (14) staan op de kandidatenlijst van BBB, die op 17 maart 2021 meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen. De partij is de eerste plattelandspartij die meedoet aan landelijke verkiezingen en een lokaal geluid gaat laten doorklinken in de landelijke politiek.

Wim Jaspers is oud-wethouder voor lijst Someren-Heide in Someren, Flipsen-Verhagen heeft met haar man een melkveebedrijf in Den Hout en Van Lanen heeft nu nog een varkensbedrijf in Bakel. Hij maakt echter gebruik van de Subsidieregeling sanering varkenshouderij en stopt eind december als varkenshouder. Het drietal zal in Noord-Brabant de komende maanden stevig campagne voeren om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen, zodat ook Brabant sterk wordt vertegenwoordigd in Den Haag.

‘De groene ruimte wordt voor de stedeling steeds schaarser’

Het drietal maakt zich net als BBB grote zorgen over de leefbaarheid op het platteland en het bestaansrecht van boeren en tuinders als spil van de voedselproductie op het platteland. ‘Het platteland wordt door Den Haag vooral gezien als een plek waar zonneparken, industrieterreinen, distributiecentra en datacentra kunnen worden neergezet. Groen wordt ingeruild voor grijs. Ook in Noord-Brabant zie je de groene ruimte steeds grijzer worden. Boeren worden bovendien massaal uitgekocht en leegkomende stallen worden onder meer gebruikt door drugscriminelen. Dit moet stoppen’, vinden de Brabantse kandidaat-Kamerleden.

5 tot 6 zetels

BBB gaat de stem van het platteland permanent laten klinken in Den Haag en gaat ervan uit dat 5 tot 6 zetels mogelijk moeten zijn. ‘We richten ons zeker niet alleen op boeren, maar op miljoenen mensen die in de regio’s wonen, zich net als wij zorgen maken over de leefbaarheid in hun regio en ook vinden dat het platteland, ons cultuurlandschap, met al zijn unieke kenmerken, folklore en tradities op het spel staan.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

dec 2 2022

Alle ballen op BBB!

BBB maakt kerst 2022 onvergetelijk! Nog enkele weken en dan vieren we samen het kerstfeest. 2022 was een ...

nov 30 2022

Regio verdient meer aandacht bij OV, spoor en wegen!

Maandag 28 november was het debat over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT). Het MIRT gaat over ...

nov 25 2022

Geen stap verder met stikstofplannen

Kamerbrief Toekomst Landbouw Water en Bodem sturend Voortgang integrale aanpak landelijk gebied en opvolging uitspraak Raad van State ...