Gezond voedsel is van levensbelang

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Gezond voedsel is van levensbelang

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Gezond voedsel is van levensbelang

Gepubliceerd op: 30-12-2020

Gezond voedsel is van levensbelang. Dit schrijven we er over in ons programma:

1. Het Kabinet gaat 9 miljoen euro investeren in Voedselbanken Nederland. Met dit bedrag kan het ministerie van Sociale Zaken een Europese subsidie van 60 miljoen euro aanvragen bij de Europese Commissie voor Voedselbanken Nederland. (zie programma voor verdere toelichting)

2. Op termijn schaffen we de BTW op Schijf-van-vijfproducten af.

3. Overheidsuitingen en -campagnes omtrent voedselproductie en voedselconsumptie worden eerst getoetst op waarheid en feiten.

4. Burgers hebben recht op duidelijke informatie over de herkomst van de ingrediënten in hun voedsel. Er komt EU-breed een verplichte herkomstetikettering op alle voedselproducten.

5. Er komt een structurele campagne, gefinancierd door de overheid, om consumenten te stimuleren in Nederland geproduceerd voedsel te kopen. De Schijf van Vijf is leidend.

6. Overheid en bedrijfsleven kiezen waar mogelijk in kantines, bedrijfsrestaurants, ziekenhuizen en foodservice voor Nederlandse producten en dragen dit ook uit naar de consumenten.

7. Overheidssubsidies aan organisaties die voedselproducten uit de Schijf van Vijf willen weren van het menu worden stopgezet.

8. De overheid informeert burgers over gezonde voeding en neemt de Schijf van Vijf als leidraad. Een burger bepaalt uiteindelijk zelf wat hij/zij eet.

9. We verbieden de import van producten die geproduceerd zijn op een manier die in Nederland zelf niet is toegestaan. Handelsverdragen moeten hierop getoetst worden en waar nodig aangepast.

Lees het hele programma hier.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

Stempotloden

sep 15 2023

Stemmen vanuit het buitenland? Registreren kan tot 11 oktober

Ook al lijkt het niet zo, ook Nederlanders die in het buitenland wonen hebben te maken met de ...

sep 12 2023

Nieuw onderzoek bevestigt: Piekbelastersbeleid is zinloos!

Uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Amsterdam naar de concentratie van ammoniak in de lucht en het ...

sep 8 2023

Kandidatenlijst en Verkiezingsprogramma BBB

Concept-Kandidatenlijst Kandidaat-lijsttrekker van BBB is Caroline van der Plas (56), mede-oprichter en huidig fractievoorzitter van BBB in de ...