Hoe Wijnjewoude zijn supermarkt terugkrijgt

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Hoe Wijnjewoude zijn supermarkt terugkrijgt

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Hoe Wijnjewoude zijn supermarkt terugkrijgt

Gepubliceerd op: 30-12-2020

Verdwijnt een winkel uit het dorp, dan komt die niet meer terug. Dat lijkt een wetmatigheid op het Friese platteland. Behalve in Opsterland. Maakte vijf jaar geleden de supermarkt van Nij Beets een comeback, komend jaar gebeurt hetzelfde in Wijnjewoude. “Als de voorbereidingen een beetje soepel verlopen, hopen we rond Pasen de boodschappen weer in eigen dorp te kunnen doen.”

Met de rentree van de dorpssupers bewijzen de twee Opsterlandse dorpen ieder op eigen manier dat ‘de krêft fan de mienskip’ geen holle frase is. In Nij Beets hielpen de inwoners de nieuwe supermarktuitbater in het zadel door met aankoop van aandelen het benodigde startkapitaal voor te schieten. Lees meer op: https://sa24.nl/hoe-wijnjewoude-zijn-supermarkt-terugkrijgt/

In ons programma schrijven we uitgebreid over de leefbaarheid van het platteland. Hier een paar punten:

  • Er zijn goede voorzieningen nodig (openbaar vervoer, bibliotheken, sportvelden, scholen, geldautomaat, ambulance, politiepost, medische en culturele voorzieningen, snel internet) op het platteland waardoor oud en jong zich thuis kunnen blijven voelen in hun eigen regio.
  • BBB wil actieve buurthuizen in ieder dorp, waar verschillende activiteiten verzorgd worden door cultureel maatschappelijk werkers. Zij kunnen tevens een signaleringsfunctie vervullen in de ontwikkeling van de jeugd in de dorpen en daar een positieve stimulans aan geven.
  • Scholen op het platteland blijven open en ‘thuisnabij onderwijs’ staat centraal. Er komt een toeslag voor ‘kleine scholen’.

Lees meer over ons programma

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

Stempotloden

sep 15 2023

Stemmen vanuit het buitenland? Registreren kan tot 11 oktober

Ook al lijkt het niet zo, ook Nederlanders die in het buitenland wonen hebben te maken met de ...

sep 12 2023

Nieuw onderzoek bevestigt: Piekbelastersbeleid is zinloos!

Uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Amsterdam naar de concentratie van ammoniak in de lucht en het ...

sep 8 2023

Kandidatenlijst en Verkiezingsprogramma BBB

Concept-Kandidatenlijst Kandidaat-lijsttrekker van BBB is Caroline van der Plas (56), mede-oprichter en huidig fractievoorzitter van BBB in de ...