Hoe Wijnjewoude zijn supermarkt terugkrijgt

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Hoe Wijnjewoude zijn supermarkt terugkrijgt

Gepubliceerd op: 30-12-2020

Verdwijnt een winkel uit het dorp, dan komt die niet meer terug. Dat lijkt een wetmatigheid op het Friese platteland. Behalve in Opsterland. Maakte vijf jaar geleden de supermarkt van Nij Beets een comeback, komend jaar gebeurt hetzelfde in Wijnjewoude. “Als de voorbereidingen een beetje soepel verlopen, hopen we rond Pasen de boodschappen weer in eigen dorp te kunnen doen.”

Met de rentree van de dorpssupers bewijzen de twee Opsterlandse dorpen ieder op eigen manier dat ‘de krêft fan de mienskip’ geen holle frase is. In Nij Beets hielpen de inwoners de nieuwe supermarktuitbater in het zadel door met aankoop van aandelen het benodigde startkapitaal voor te schieten. Lees meer op: https://sa24.nl/hoe-wijnjewoude-zijn-supermarkt-terugkrijgt/

In ons programma schrijven we uitgebreid over de leefbaarheid van het platteland. Hier een paar punten:

  • Er zijn goede voorzieningen nodig (openbaar vervoer, bibliotheken, sportvelden, scholen, geldautomaat, ambulance, politiepost, medische en culturele voorzieningen, snel internet) op het platteland waardoor oud en jong zich thuis kunnen blijven voelen in hun eigen regio.
  • BBB wil actieve buurthuizen in ieder dorp, waar verschillende activiteiten verzorgd worden door cultureel maatschappelijk werkers. Zij kunnen tevens een signaleringsfunctie vervullen in de ontwikkeling van de jeugd in de dorpen en daar een positieve stimulans aan geven.
  • Scholen op het platteland blijven open en ‘thuisnabij onderwijs’ staat centraal. Er komt een toeslag voor ‘kleine scholen’.

Lees meer over ons programma

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

mrt 22 2023

OPRUIMEN SPANDOEKEN EN AAN HET WERK!

15 maart 2023 gaat de geschiedenisboekjes in als de dag waarop BBB Nederland op zijn politieke grondvesten deed ...

mrt 21 2023

Sietsma en Van Maaren verkenners bij coalitievorming Flevoland

Woensdag 15 maart j.l. hebben de inwoners van Flevoland hun stem uitgebracht. BBB werd de grootste partij in ...

mrt 21 2023

Bovenste Beste Leden, Stemmers, Bovenste Beste Boeren en Burgers!

Wat hebben jullie en wat hebben wij veroorzaakt in Nederland? Wij als Bestuur zijn nog maar nauwelijks bekomen ...