Rondetafelgesprek over Stikstof op verzoek BBB

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Rondetafelgesprek over Stikstof op verzoek BBB

Gepubliceerd op: 21-04-2021

De huidige Stikstofwet heeft grote gevolgen voor Nederland en zet het land op slot. Er zijn veel onduidelijkheden en emoties rond de uitgangspunten van de wet en de norm voor neerslag van Stikstof waarbij bepaalde plantjes worden bedreigd (de zogenaamde Kritische DepositieWaarden – KDW’s). Niet alle wetenschappers en specialisten zijn in dit dossier gehoord of worden serieus genomen. Het land zit op slot op basis van modellen. Modellen waarvan de uitgangspunten betwist worden. Over dit onderwerp is nog nooit een goed gesprek geweest. BBB wil dat de politiek in haar besluiten uitgaat van feiten en niet van emoties. Daarnaast is meer transparantie nodig bij de totstandkoming van besluiten.

Daarom heeft Caroline van der Plas vandaag in de Commissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit verzocht om een eerlijk gesprek over deze KDW’s. Een eerlijk gesprek met input van alle specialisten op dit gebied. De commissie is akkoord gegaan met dit voorstel van BBB en het zal uitgevoerd worden in de vorm van een Rondetafelgesprek.

Op deze manier kunnen landbouwwoordvoerders goed geïnformeerd worden. Elke partij kan zelf wetenschappers uitnodigen. BBB zal Stichting Agrifacts uitnodigen en heeft Geesje Rotgers en Jaap Hanekamp alvast gevraagd zich hierop voor te bereiden.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

dec 2 2022

Alle ballen op BBB!

BBB maakt kerst 2022 onvergetelijk! Nog enkele weken en dan vieren we samen het kerstfeest. 2022 was een ...

nov 30 2022

Regio verdient meer aandacht bij OV, spoor en wegen!

Maandag 28 november was het debat over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT). Het MIRT gaat over ...

nov 25 2022

Geen stap verder met stikstofplannen

Kamerbrief Toekomst Landbouw Water en Bodem sturend Voortgang integrale aanpak landelijk gebied en opvolging uitspraak Raad van State ...