Rondetafelgesprek over Stikstof op verzoek BBB

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Rondetafelgesprek over Stikstof op verzoek BBB

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Rondetafelgesprek over Stikstof op verzoek BBB

Gepubliceerd op: 21-04-2021

De huidige Stikstofwet heeft grote gevolgen voor Nederland en zet het land op slot. Er zijn veel onduidelijkheden en emoties rond de uitgangspunten van de wet en de norm voor neerslag van Stikstof waarbij bepaalde plantjes worden bedreigd (de zogenaamde Kritische DepositieWaarden – KDW’s). Niet alle wetenschappers en specialisten zijn in dit dossier gehoord of worden serieus genomen. Het land zit op slot op basis van modellen. Modellen waarvan de uitgangspunten betwist worden. Over dit onderwerp is nog nooit een goed gesprek geweest. BBB wil dat de politiek in haar besluiten uitgaat van feiten en niet van emoties. Daarnaast is meer transparantie nodig bij de totstandkoming van besluiten.

Daarom heeft Caroline van der Plas vandaag in de Commissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit verzocht om een eerlijk gesprek over deze KDW’s. Een eerlijk gesprek met input van alle specialisten op dit gebied. De commissie is akkoord gegaan met dit voorstel van BBB en het zal uitgevoerd worden in de vorm van een Rondetafelgesprek.

Op deze manier kunnen landbouwwoordvoerders goed geïnformeerd worden. Elke partij kan zelf wetenschappers uitnodigen. BBB zal Stichting Agrifacts uitnodigen en heeft Geesje Rotgers en Jaap Hanekamp alvast gevraagd zich hierop voor te bereiden.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

jul 17 2024

BBB Utrecht: Afschieten van probleemwolf is enige oplossing

Met grote bezorgdheid hebben wij kennisgenomen van het schokkende incident van gisteren, 16 juli 2024, waarbij een kind ...

jul 16 2024

BBB-delegatie start in het Europees Parlement

De delegatie van BBB is vandaag officieel gestart in het Europees Parlement. Bij de Europese verkiezingen van 6 ...

jul 13 2024

BBB Zeeland: Guus Baert geïnstalleerd als lid van Provinciale Staten

Tijdens de Statenvergadering 5 juli j.l. is Guus Baert officieel geïnstalleerd als lid van de Provinciale Staten. Guus ...