Rondetafelgesprek over Stikstof op verzoek BBB

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Rondetafelgesprek over Stikstof op verzoek BBB

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Rondetafelgesprek over Stikstof op verzoek BBB

Gepubliceerd op: 21-04-2021

De huidige Stikstofwet heeft grote gevolgen voor Nederland en zet het land op slot. Er zijn veel onduidelijkheden en emoties rond de uitgangspunten van de wet en de norm voor neerslag van Stikstof waarbij bepaalde plantjes worden bedreigd (de zogenaamde Kritische DepositieWaarden – KDW’s). Niet alle wetenschappers en specialisten zijn in dit dossier gehoord of worden serieus genomen. Het land zit op slot op basis van modellen. Modellen waarvan de uitgangspunten betwist worden. Over dit onderwerp is nog nooit een goed gesprek geweest. BBB wil dat de politiek in haar besluiten uitgaat van feiten en niet van emoties. Daarnaast is meer transparantie nodig bij de totstandkoming van besluiten.

Daarom heeft Caroline van der Plas vandaag in de Commissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit verzocht om een eerlijk gesprek over deze KDW’s. Een eerlijk gesprek met input van alle specialisten op dit gebied. De commissie is akkoord gegaan met dit voorstel van BBB en het zal uitgevoerd worden in de vorm van een Rondetafelgesprek.

Op deze manier kunnen landbouwwoordvoerders goed geïnformeerd worden. Elke partij kan zelf wetenschappers uitnodigen. BBB zal Stichting Agrifacts uitnodigen en heeft Geesje Rotgers en Jaap Hanekamp alvast gevraagd zich hierop voor te bereiden.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

apr 19 2024

BBB pleit voor een belasting op daadwerkelijk genoten vermogensinkomsten

BBB-Kamerlid Henk Vermeer wijst op de risico’s van het nieuwe box 3-stelsel met betrekking tot complexiteit in de ...

apr 18 2024

Eerste Kamer stemt voor Wet om gaswinning in Groningen te stoppen

Op 16 april heeft de BBB in de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel om de gaswinning in ...

apr 15 2024

BBB-kamerlid Henk Vermeer bij OP1 over Klimaatdebat: “Wie rood staat, kan niet groen doen”

De Europese rechter stelt klimaatactivisten in het gelijk. “Dit gaat grote gevolgen hebben, daar maken wij ons ernstige ...