Rondetafelgesprek over Stikstof op verzoek BBB

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Rondetafelgesprek over Stikstof op verzoek BBB

Gepubliceerd op: 21-04-2021

De huidige Stikstofwet heeft grote gevolgen voor Nederland en zet het land op slot. Er zijn veel onduidelijkheden en emoties rond de uitgangspunten van de wet en de norm voor neerslag van Stikstof waarbij bepaalde plantjes worden bedreigd (de zogenaamde Kritische DepositieWaarden – KDW’s). Niet alle wetenschappers en specialisten zijn in dit dossier gehoord of worden serieus genomen. Het land zit op slot op basis van modellen. Modellen waarvan de uitgangspunten betwist worden. Over dit onderwerp is nog nooit een goed gesprek geweest. BBB wil dat de politiek in haar besluiten uitgaat van feiten en niet van emoties. Daarnaast is meer transparantie nodig bij de totstandkoming van besluiten.

Daarom heeft Caroline van der Plas vandaag in de Commissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit verzocht om een eerlijk gesprek over deze KDW’s. Een eerlijk gesprek met input van alle specialisten op dit gebied. De commissie is akkoord gegaan met dit voorstel van BBB en het zal uitgevoerd worden in de vorm van een Rondetafelgesprek.

Op deze manier kunnen landbouwwoordvoerders goed geïnformeerd worden. Elke partij kan zelf wetenschappers uitnodigen. BBB zal Stichting Agrifacts uitnodigen en heeft Geesje Rotgers en Jaap Hanekamp alvast gevraagd zich hierop voor te bereiden.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

mrt 22 2023

OPRUIMEN SPANDOEKEN EN AAN HET WERK!

15 maart 2023 gaat de geschiedenisboekjes in als de dag waarop BBB Nederland op zijn politieke grondvesten deed ...

mrt 21 2023

Sietsma en Van Maaren verkenners bij coalitievorming Flevoland

Woensdag 15 maart j.l. hebben de inwoners van Flevoland hun stem uitgebracht. BBB werd de grootste partij in ...

mrt 21 2023

Bovenste Beste Leden, Stemmers, Bovenste Beste Boeren en Burgers!

Wat hebben jullie en wat hebben wij veroorzaakt in Nederland? Wij als Bestuur zijn nog maar nauwelijks bekomen ...