‘Rutte en Schouten: roep kamer terug van reces en los dit op!’

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

‘Rutte en Schouten: roep kamer terug van reces en los dit op!’

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

‘Rutte en Schouten: roep kamer terug van reces en los dit op!’

Gepubliceerd op: 08-07-2020

PERSBERICHT

Deventer, 8 juli 2020

Statement BoerBurgerBeweging: vertrouwenscrisis tussen overheid, politiek en een bevolkingsgroep moet serieus worden genomen

BoerBurgerBeweging roept minister-president Mark Rutte en minister van LNV Carola Schouten op per direct de kamer terug te laten keren van reces en hun rol en verantwoordelijkheid te pakken in de situatie die met de boerenprotesten in Nederland is ontstaan, na het doordrukken van de voermaatregel voor melkveehouders vanaf 1 september.  

Dit gaat niet alleen meer over “boze boeren”, demonstreren of demonstratierecht. Dit gaat over een vertrouwensbreuk tussen overheid, politiek en een bevolkingsgroep. De politiek en overheid moeten dit dan ook NU als zodanig gaan aanpakken, voordat de boerenprotesten leiden tot een boerenopstand, en mogelijk zelfs een burgeropstand.

Assen

De geest is uit de fles en dat is terug te zien in de boerenprotesten en wilde acties van afgelopen week, met als dieptepunt de arrestaties van mannen, vrouwen en zelfs jonge kinderen vandaag in Assen. De politie wordt nu overal in het land ingezet om boeren op trekkers te arresteren. Dit kan echt niet. En dit biedt geen oplossing. De politie moet natuurlijk handhaven, maar zodra er sprake is van een vertrouwenscrisis tussen politiek, overheid en een bevolkingsgroep, zoals op dit moment met de boeren, moeten de minister-president en de verantwoordelijk minister, Carola Schouten hun verantwoordelijkheid nemen en de situatie die nu is ontstaan uiterst serieus nemen.

Mark Rutte en Carola Schouten: laat de kamer terugkomen van reces! Dit moet opgelost worden! Samen met de boeren van Nederland. De mensen die ondanks alles nog steeds elke dag voor uw en mijn voedsel zorgen.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

apr 25 2024

BBB vraagt lef en politieke wil van Adema in mestcrisis

BBB vraagt vandaag in het mestdebat om lef en politieke wil van minister Adema van LNV. Nederland heeft ...

apr 23 2024

Stemmen vanuit het buitenland? Registreren kan tot 25 april

Wil je stemmen voor de verkiezingen van het Europees Parlement van 6 juni 2024?Zo kun je stemmen vanuit ...

apr 23 2024

Waterschapssloten en Gemeenschappelijk Landbouw Beleid Brabantse Delta

In april heeft het bestuur van Waterschap Brabantse Delta een voorstelgoedgekeurd waarin het zijn sloten ter beschikking stelt ...