Update thema: ‘Water en Bodem sturend’

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Update thema: ‘Water en Bodem sturend’

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Update thema: ‘Water en Bodem sturend’

Gepubliceerd op: 05-03-2024

Op maandagavond 12 februari organiseerde Waterschap Rivierenland een beeldvormende bijeenkomst over het thema ‘Water en Bodem sturend’.

In het eerste deel bespraken we de uitdagingen die zich voordoen bij het sturen van water en bodem in het werk van het Waterschap. Hoewel we vaak advies kunnen uitbrengen over vraagstukken, kan het voorkomen dat andere overheidsinstanties beslissingen nemen die afwijken van het advies van het Waterschap. Een voorbeeld hiervan is het bouwen van woningen in de Uiterwaarden bij Arnhem. Om hier adequaat mee om te gaan, werkt het Waterschap momenteel aan een position paper. Dit document zal de kaders bevatten waarlangs het Waterschap invulling geeft aan het sturende aspect van ‘Water en Bodem’.

In het tweede deel van de bijeenkomst hebben bestuurders en ambtenaren gezamenlijk gekeken naar het Lingesysteem en de Bommelerwaard, en de uitdagingen die zich in deze gebieden voordoen. Het was waardevol om met elkaar in discussie te gaan en aandacht te vestigen op mogelijke gevolgen van genomen beslissingen.

We kijken uit naar de volgende fase in het proces om te komen tot het definitieve position paper.
Meer lezen? Bekijk hier de presentatie.

Door: Waterschap BBB Rivierenland

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

apr 23 2024

Stemmen vanuit het buitenland? Registreren kan tot 25 april

Wil je stemmen voor de verkiezingen van het Europees Parlement van 6 juni 2024?Zo kun je stemmen vanuit ...

apr 23 2024

Waterschapssloten en Gemeenschappelijk Landbouw Beleid Brabantse Delta

In april heeft het bestuur van Waterschap Brabantse Delta een voorstelgoedgekeurd waarin het zijn sloten ter beschikking stelt ...

apr 22 2024

‘Wet Betaalbare Huur’ vergroot woonproblematiek

De Wet Betaalbare Huur, die op 1 juli aanstaande zou moeten ingaan, gaat leiden tot onvoldoende betaalbare huurwoningen ...