BBB Limburg: ‘Léon Faassen gedeputeerde’

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB Limburg: ‘Léon Faassen gedeputeerde’

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB Limburg: ‘Léon Faassen gedeputeerde’

Gepubliceerd op: 09-03-2023

Mocht BBB Limburg na de verkiezingen deelnemen aan een nieuw te vormen coalitie, dan staat ervaren bestuurder Léon Faassen klaar om gedeputeerde te worden. Faassen staat bekend als verbinder en is op provinciaal, landelijk en Europees niveau gepokt en gemazeld als bestuurder. In november 2022 zwaaide hij na twee bestuurstermijnen af als voorzitter van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) en bestuurslid van LTO Nederland. Voor zijn verbindende werk werd Faassen door de provincie Limburg benoemd tot Limburger van Verdiensten.   

BBB-fractievoorzitter Tweede Kamer Caroline van der Plas is blij dat Léon Faassen “aan boord” is. Ook BBB Limburg-lijsttrekker Annetje Schoolmeesters is trots op de nieuwste aanwinst voor haar partij. “Dit voelt goed, we zijn erg blij dat Léon namens de BBB een college in wil gaan, mocht dat aan de orde komen”, aldus Schoolmeesters. “We vinden het belangrijk om al voor de verkiezingen helder te maken dat bij BBB Limburg zeer ervaren en kundige bestuurders klaarstaan voor het belangrijke werk als gedeputeerde. Samen met Léon staan onze kandidaten en leden klaar om Limburg iedere dag BBBeter te maken.”  

Léon Faassen heeft goed nagedacht over deze mogelijke stap en is vastberaden om voor Limburg de verbinding te zoeken. “Ons mooie Limburg staat op een kruispunt en ik wil voor Limburg de juiste afslag kiezen”, zegt Faassen. “Veel partijen kiezen voor het vergroten van tegenstellingen. Hierdoor komt er steeds meer zand in de motor, waar Limburg niet bij is gebaat. Als gedeputeerde vanuit BBB Limburg wil ik de polarisatie in Limburg stoppen. Ik vind dat we op zoek moeten naar overeenkomsten en vanuit die verbinding moeten bouwen aan een vitaal en bloeiend Limburg. Beleid en besturen met gezond verstand. Daar sta ik voor.”  

Léon Faassen maakt zich hard voor een krachtig platteland, levendige steden en dorpen en slagvaardige economie. Hij staat voor een aanpak vanuit de verbinding, met de menselijke maat en met de burger voorop. Op dit moment is Faassen onbezoldigd voorzitter van de Raad van Toezicht van Theater De Maaspoort in Venlo. Eerder was Faassen actief ondernemer als boomkweker. Bij de LLTB was hij voorzitter van 2014 tot en met 2022 en bij LTO Nederland gedurende dezelfde periode bestuurslid, waarvan drie jaar vicevoorzitter. Tevens was hij bestuurder van de Limburgse koepelorganisatie van MKB-Limburg, LWV en LLTB: Ondernemend Limburg, waarvan drie jaar als voorzitter.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

feb 17 2024

Bericht namens BBB-gedeputeerde Maurits von Martels

Beste mensen, Er is veel ophef ontstaan over het bericht in de Agrio-bladen: 'Melkveebedrijf in Overijssel moet naar ...

feb 16 2024

BBB presenteert een veelbelovende concept-kandidatenlijst voor Europese Verkiezingen

Eerder werd al bekendgemaakt dat Sander Smit de beoogde BBB-lijsttrekker is voor de aankomende Europese Verkiezingen. Sander Smit ...

feb 16 2024

Tweede Kamer steunt moties BBB voor Nederlandse Visserijsector

Gisteren zijn er in de Tweede Kamer 2 moties aangenomen van Gijs Tuinman voor onze Nederlandse Visserijsector. Deze ...