Fractievoorzitter BBB-Utrecht gaat zijn droom achterna

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Fractievoorzitter BBB-Utrecht gaat zijn droom achterna

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

Fractievoorzitter BBB-Utrecht gaat zijn droom achterna

Gepubliceerd op: 11-10-2023

De fractievoorzitter van BBB-Utrecht, Anton Verleun, draagt per 9 november zijn taken over aan Ans Oude Luttikhuis.

De reden voor zijn vertrek is dat Anton de mogelijkheid heeft gekregen zijn droom te realiseren. Hij kan op termijn in de maatschap bij een dierenartsenpraktijk in Dalfsen (Overijssel) komen om zo de praktijk mede te gaan runnen. Een kans die niet vaak voorbij komt en ook een verhuizing met zich meebrengt.

Anton is twee jaar actief voor BBB en werd vorig jaar voorgedragen als lijsttrekker voor de Provinciale Staten verkiezingen. Omdat je als Statenlid moet wonen in de provincie waar je gekozen bent, is het dan niet meer mogelijk voor Anton om Statenlid voor de provincie Utrecht te zijn.

“Ik kijk terug op een politiek avontuur in de Utrechtse Staten. Ik had zeker de intentie om mijn termijn als volksvertegenwoordiger af te maken. Het is een verschrikkelijk lastige keuze geweest, maar deze kans kan ik niet voorbij laten gaan. We werken al geruime tijd om de fractie zo stevig mogelijk neer te zetten. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat de BBB-fractie in Utrecht ook zonder mij de stem van BBB kan vertolken en dat Ans een goede opvolger is.”

Antons fractievoorzitter taken worden na de Provinciale Staten vergadering van 8 november overgedragen aan de huidige vice-fractievoorzitter, Ans Oude Luttikhuis.
De BBB-fractie Utrecht vindt het vertrek van Anton erg jammer, maar steunt hem in deze moeilijke beslissing.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

apr 9 2024

Stemverklaring BBB over Wet verhoging minimumloon

Op dinsdag 2 april heeft BBB in de Tweede Kamer tégen de ‘Wet verhoging minimumloon’ gestemd. Ook de BBB-fractie in ...

apr 3 2024

BBB stemt voor snelle sluiting gaskraan Groningen

De BBB-fractie gaat zoals beloofd de gaswinning in Groningen per direct stoppen. De fractie vindt het belangrijk dat ...

mrt 30 2024

BBB trekt motie ‘zekerheid bieden in sector: referentieperiode diertelling vóór 1 januari 2024’ in 

BBB trekt de motie “de sector zekerheid bieden door toe te zeggen dat de referentieperiode van een eventuele diertelling vóór ...