BBB wil bezuinigingen ouderenzorg van tafel vegen

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB wil bezuinigingen ouderenzorg van tafel vegen

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB wil bezuinigingen ouderenzorg van tafel vegen

Gepubliceerd op: 06-10-2023

Het kabinet is van plan om 183 miljoen euro op de ouderenzorg te bezuinigen in 2024. BBB wil deze bezuiniging van tafel vegen. Wij hebben daarvoor twee amendementen ingediend. Geen gratis bier, maar een keurige dekking uit de klimaatfondsen.

Onze ouderenzorg gaat over mensen. Ouderenzorg heeft alleen toekomst als we ouderen blijven zien als mensen die zorg nodig hebben. Mensen die recht hebben op een menswaardig bestaan wanneer ze op leeftijd komen. Ook in de ouderenzorg, of misschien wel júíst in de ouderenzorg, mist de menselijke maat. Het voornaamste doel in de ouderenzorg lijkt de noodzaak te zijn om zorgkosten niet ongeremd te laten stijgen. Maar vernieuwing, meer doeltreffendheid en betere doelmatigheid zijn geen doelen op zich. Ze mogen nooit ten koste gaan van ouderen. Ouderen zijn geen posten op de winst- en verliesrekening. Eenvoudig omdat het over mensen gaat.

Het ene amendement wijzigt de begroting van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zodat de bezuiniging in 2024 van tafel gaat wordt geveegd. Het andere amendement wijzigt de begroting van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) door het benodigde geld weg te halen bij de subsidiebudgetten SDE, SDE+ en SDE++. Dit gaat om uitgaven die juridisch niet verplicht zijn en waarvoor de begroting ruimte biedt.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

apr 15 2024

BBB-kamerlid Henk Vermeer bij OP1 over Klimaatdebat: “Wie rood staat, kan niet groen doen”

De Europese rechter stelt klimaatactivisten in het gelijk. “Dit gaat grote gevolgen hebben, daar maken wij ons ernstige ...

apr 14 2024

BBB wil duidelijkheid over opschorten derogatie van Adema en wil in gesprek met Eurocommissaris Virginijus Sinkevičius

BBB-fractievoorzitter Caroline van der Plas heeft vragen gesteld over de mestderogatie en de inzet van Nederland in Brussel ...

apr 9 2024

Stemverklaring BBB over Wet verhoging minimumloon

Op dinsdag 2 april heeft BBB in de Tweede Kamer tégen de ‘Wet verhoging minimumloon’ gestemd. Ook de BBB-fractie in ...