BBB wil bezuinigingen ouderenzorg van tafel vegen

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB wil bezuinigingen ouderenzorg van tafel vegen

bbb_logo_witte_rand_2022.svg

DE STEM VAN EN VOOR HET PLATTELAND

BBB wil bezuinigingen ouderenzorg van tafel vegen

Gepubliceerd op: 06-10-2023

Het kabinet is van plan om 183 miljoen euro op de ouderenzorg te bezuinigen in 2024. BBB wil deze bezuiniging van tafel vegen. Wij hebben daarvoor twee amendementen ingediend. Geen gratis bier, maar een keurige dekking uit de klimaatfondsen.

Onze ouderenzorg gaat over mensen. Ouderenzorg heeft alleen toekomst als we ouderen blijven zien als mensen die zorg nodig hebben. Mensen die recht hebben op een menswaardig bestaan wanneer ze op leeftijd komen. Ook in de ouderenzorg, of misschien wel júíst in de ouderenzorg, mist de menselijke maat. Het voornaamste doel in de ouderenzorg lijkt de noodzaak te zijn om zorgkosten niet ongeremd te laten stijgen. Maar vernieuwing, meer doeltreffendheid en betere doelmatigheid zijn geen doelen op zich. Ze mogen nooit ten koste gaan van ouderen. Ouderen zijn geen posten op de winst- en verliesrekening. Eenvoudig omdat het over mensen gaat.

Het ene amendement wijzigt de begroting van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) zodat de bezuiniging in 2024 van tafel gaat wordt geveegd. Het andere amendement wijzigt de begroting van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) door het benodigde geld weg te halen bij de subsidiebudgetten SDE, SDE+ en SDE++. Dit gaat om uitgaven die juridisch niet verplicht zijn en waarvoor de begroting ruimte biedt.

bbb_logo_2022

Deel dit artikel

Meer nieuws

dec 7 2023

BBB bezorgd over achterstanden verzekeringsartsen

BBB is bezorgd over de oplopende achterstanden bij de verzekeringsartsen van UWV, zoals vermeld in een recent NOS-artikel. ...

dec 6 2023

Nieuwe Kamerleden beëdigd!

Vandaag zijn onze Kamerleden officieel beëdigd! Caroline, Mona, Gijs, Henk, Lilian, Cor en Claudia kunnen zich vanaf vandaag ...

dec 5 2023

Ernstige zorgen BBB over afbouw mestderogatie

BBB is enorm bezorgd met betrekking tot de aangekondigde afbouw van de mestderogatie. Deze regeling heeft door de ...